Κατάσχεση των Βιβλίων της ΑΕΠΙ μετά από εισαγγελική παραγγελία και εισβολή φορολογικών αρχών

2 months ago
711 Views
ΑΝΑΡΤΗΣΗ 2016-07-17 ΑΕΠΙ

Εισβολή των φορολογικών αρχών μετά από εισαγγελική παραγγελία πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου 2016 το μεσημέρι στα γραφεία της ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας).

Οι φορολογικές αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση σκληρών δίσκων υπολογιστών που ανευρέθηκαν αλλά και βιβλίων της εταιρίας, τα οποία ήδη τέθηκαν υπό επεξεργασία από τις φορολογικές αρχές.
Η εισβολή πραγματοποιήθηκε μετά τη συστηματική άρνηση της εταιρίας να δεχτεί ελέγχους από το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος είχε ανατεθεί μετά από διαγωνισμό σε μεγάλη ελεγκτική εταιρία και η ΑΕΠΙ προέβαλε συστηματικά προφάσεις περί προσωπικών δεδομένων προκειμένου να μην δεχτεί τον έλεγχο.
Τώρα μετά την εισβολή των φορολογικών αρχών τα στοιχεία που συλλέχθηκαν θα παραδοθούν στην ελεγκτική εταιρία προκειμένου να ολοκληρώσει τον έλεγχο.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον Νόμο για τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης, ο υπουργός είναι υποχρεωμένος να ζητήσει έλεγχο με βάση το άρθρο 54 του Νόμου 2121/1993 που προβλέπει την υποχρέωση «να ελέγχει το Υπουργείο Πολιτισμού την τήρηση των διατάξεων του Νόμου και του κανονισμού κατά τη λειτουργία του Οργανισμού, ο όποιος έχει την υποχρέωση να θέτει στη διάθεση των οργάνων του Υπουργείου τα βιβλία του και κάθε άλλο στοιχείο αναγκαίο για την αποτελεσματική άσκηση του ελέγχου αυτού.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *