Η Digea σκέφτεται να αναλάβει και τα ραδιοφωνικά δίκτυα ..

2 years ago
10423 Views
eitisee
Επίσης ενδέχεται να ζητήσουν από την κυβέρνηση να αναλάβουν και την αναμετάδοση του σήματος της ΝΕΡΙΤ, κάτι το οποίο έχει επισημανθεί ως ενδεχόμενο και στο παρελθόν, με βάση την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα στην οργάνωση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. - Τα παραπάνω προκύπτουν ως αποτέλεσμα του προβληματισμού της ΕΙΤΗΣΕΕ "μετά τη διακαναλική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα και την ερώτηση της Ζ. Κωνσταντοπούλου για το χαμηλό τίμημα των συχνοτήτων. Κατά τη διάρκεια συνάντησης φαίνεται πως εκφράστηκε η ανησυχία για το ενδεχόμενο να αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και να αμφισβητήσει τη σύμβαση που υπέγραψε η Digea με την ΕΕΤΤ. Προς την κατεύθυνση αυτή θα σπεύσει η Digea να κατοχυρώσει τη θέση της συνολικά στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, διευρύνοντας τις δραστηριότητές της και στο ραδιοφωνικό δίκτυο και ζητώντας από την κυβέρνηση να αποκτήσει και τη μετάδοση του σήματος της ΝΕΡΙΤ! Με τον τρόπο αυτό, «κλειδώνοντας» συνολικά τη ραδιοτηλεοπτική μετάδοση, θεωρούν πως δεν θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσει τη λειτουργία της Digea στον χώρο". Πάντως στην παραπάνω κατεύθυνση οδηγεί και η εφαρμογή της νομοθεσίας για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών κεραιών, αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να οδηγηθούμε σε σαφή συμπεράσματα. www.radiofono.gr

Προς διεύρυνση των δραστηριοτήτων της Digea στο ραδιοφωνικό δίκτυο προσανατολίζονται οι ιδιοκτήτες της, ως μία κίνηση προς την κατεύθυνση κατοχύρωσης της θέσης της ενάντια στις «προθέσεις» Τσίπρα να αμφισβητήσει το επαχθές συμβόλαιο με το δημόσιο, σύμφωνα με άρθρο στο ΠΑΡΟΝ.

User Rating: 4.3 ( 1 votes)
0

Επίσης ενδέχεται να ζητήσουν από την κυβέρνηση να αναλάβουν και την αναμετάδοση του σήματος της ΝΕΡΙΤ, κάτι το οποίο έχει επισημανθεί ως ενδεχόμενο και στο παρελθόν, με βάση την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα στην οργάνωση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. –

Τα παραπάνω προκύπτουν ως αποτέλεσμα του προβληματισμού της ΕΙΤΗΣΕΕ “μετά τη διακαναλική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα και την ερώτηση της Ζ. Κωνσταντοπούλου για το χαμηλό τίμημα των συχνοτήτων. Κατά τη διάρκεια συνάντησης φαίνεται πως εκφράστηκε η ανησυχία για το ενδεχόμενο να αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και να αμφισβητήσει τη σύμβαση που υπέγραψε η Digea με την ΕΕΤΤ. Προς την κατεύθυνση αυτή θα σπεύσει η Digea να κατοχυρώσει τη θέση της συνολικά στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, διευρύνοντας τις δραστηριότητές της και στο ραδιοφωνικό δίκτυο και ζητώντας από την κυβέρνηση να αποκτήσει και τη μετάδοση του σήματος της ΝΕΡΙΤ! Με τον τρόπο αυτό, «κλειδώνοντας» συνολικά τη ραδιοτηλεοπτική μετάδοση, θεωρούν πως δεν θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσει τη λειτουργία της Digea στον χώρο”.

Πάντως στην παραπάνω κατεύθυνση οδηγεί και η εφαρμογή της νομοθεσίας για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών κεραιών, αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να οδηγηθούμε σε σαφή συμπεράσματα.

www.radiofono.gr