Η Ερμιόνη γιορτάζει το Ρόδι

3 days ago
625 Views
rodi
Η γιορτή ροδιού ξεκίνησε το 2011 από το Δήμο Ερμιονίδας στην προσπάθεια προώθησης και προβολής των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων με τη συνεργασία των παραγωγών των επαγγελματιών της περιοχής.
Βασικός στόχος της γιορτής είναι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής να γευτούν το «Ρόδι Ερμιόνης» με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, όπου είναι η γλυκιά του γεύση και οι μαλακοί και αφράτοι σπόροι. Ακόμα έχει στόχο την προβολή του νόστιμου αυτού προϊόντος, διαφημίζοντας παράλληλα και τη μικρή μας πόλη.
Συγχρόνως ο Δήμος Ερμιονίδας έχει προχωρήσει όλες τις διαδικασίες για την κατοχύρωση του Ροδιού της Ερμιόνης ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).
Η γιορτή πραγματοποιείται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Εκτός από τις γεύσεις ροδιού που μπορεί να δοκιμάσει ο επισκέπτης μέσα από τα γλυκίσματα, φαγητά και ποτά που έχουν ετοιμάσει οι επαγγελματίες και οι νοικοκυρές της Ερμιόνης, έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μουσική και χορό από ντόπια και ξένα συγκροτήματα.
Επίσης μικροί και μεγάλοι μπορούν να συμμετέχουν στην ποδηλατάδα, η οποία περνάει μέσα από τα περιβόλια με τα κατακόκκινα ρόδια και καταλήγει στο πανέμορφο φαράγγι Καταφύκι. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων υπάρχουν και πολλά χάπενινγκ.
Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *