Ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση του συλλόγου “Ελληνική Παράδοση”

3 months ago
416 Views
13575646_10154378467232948_1806246836_o

“Αναστορούμαι και ζητώ, που ‘ν το κορμί π’ αγάπου…”, λένε στα Δωδεκάνησα…Αναστορούμαι και ζητώ που ‘ν οι χοροί π’ αγάπου…” θα παραφράζαμε εμείς! Οι χοροί, τα τραγούδια, οι μελωδίες βρίσκονταν στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου Άργους, την Κυριακή, 26 Ιούνίου το βράδυ…

Εκεί βιώσαμε όλοι, αυτά τα υπέροχα συναισθήματα που μας προκαλεί η ενασχόλησή μας με την παράδοση, τους παραδοσιακούς χορούς και τη λαϊκή έκφραση μέσω των τραγουδιών, είτε είμαστε χορευτές, είτε είμαστε απλοί θεατές…

Ο σύλλογος “Ελληνική Παράδοση”, πραγματοποίησε την ετήσια μουσικοχορευτική του εκδήλωση με θέμα: “Χορεύω θάλασσας σκοπούς, της ξενιτιάς τραγούδια”, μεταφέροντάς μας σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας μας, μέσα από τους χορούς, τις μουσικές και τα δρώμενα, που φέτος ήταν αφιερωμένα στη θάλασσα και την ξενιτιά!

Ο κόσμος που κατέκλυσε την πλατεία και τον χώρο της εκδήλωσης, απόλαυσε μια χορταστική παράσταση από όλους τους χορευτές του συλλόγου, μικρούς και μεγάλους, αρχάριους και προχωρημένους, οι οποίοι με τη συνοδεία της ζωντανής παραδοσιακής ορχήστρας έδωσαν, για ακόμη μια φορά, τον καλύτερό τους εαυτό!

Ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά την ορχήστρα μας, η οποία αποτελούνταν από τους:

-Κώστα Μήτση: τραγούδι
– Γιώργο Μαρινάκη: βιολί, τραγούδι
– Φάνη Φωτόπουλο: κλαρίνο
– Ηλία Μαυρίκη; λαούτο
– Κώστα Μερετάκη: κρουστά
– Λάμπη Μουρούζη: ποντιακή λύρα, τραγούδι.

Ευχόμαστε να ανταμώσουμε ξανά σύντομα!
Ιδιαίτερα, όμως, ευχαριστήρια και συγχαρητήρια οφείλουμε να δώσουμε στον κορμό του συλλόγου μας, τους χορευτές μας, οι οποίοι με την χορευτική τους παρουσία, τη ζωντάνια τους και το χαμόγελό τους, εκπροσώπησαν και πάλι επάξια τον αγαπημένο μας σύλλογο!

Τέλος, ευχαριστούμε όλα τα μέλη-χορευτές που συνέβαλαν στο στήσιμο όλης της εκδήλωσης με την εθελοντική τους βοήθεια στην ιματιοθήκη, στα σκηνικά και σε ο,τι απαιτεί μια τέτοια μεγάλη εκδήλωση!

Ευχόμαστε σε όλους να είναι γεροί και να συνεχίζουμε να οργανώνουμε όμορφα πράγματα που συμβάλουν στο σκοπό του συλλόγου μας, που είναι η διάσωση και διατήρηση του πλούσιου λαϊκού μας πολιτισμού για τις επόμενες γενιές!

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!
Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *