Επιτάφιο με τους ΑΝΕΛ, Πάσχα με Τασία και «53» ο Τσίπρας

3 months ago
380 Views
ImageHandler

Μετά την «απόδραση» στο αγαπημένο θέρετρο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, στο Πόρτο Ύδρα, ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις διακοπές του στο εξοχικό Φλαμπουράρη στην Αίγινα, παρέα με Τσακαλώτο, Δρίτσα και Τασία – Στο ενδιάμεσο επισκέφθηκε τη φρεγάτα «Αδρίας»

Μετά την «απόδραση» στο Πόρτο Ύδρα τη Μεγάλη Παρασκευή, μαζί με τον συγκυβερνώντα Πάνο Καμμένο, ο πρωθυπουργόςΑλέξης Τσίπρας πέρασε το Μεγάλο Σάββατο στην Αίγινα, στην εξοχική κατοικία του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, εθεάθη μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και τη σύζυγο του τελευταίου, Τασία Χριστοδουλοπούλου. Η «σημειολογία» της συντροφίας του κ. Τσίπρα έχει ξεχωριστή σημασία, εν όψει των πολιτικών εξελίξεων μετά τις διακοπές του Πάσχα, καθώς πρόκειται για εκπροσώπους της «κίνησης των 53», που, ως γνωστόν, ασκούν σφοδρή εσωκομματική κριτική στην κυβέρνηση.

Πιθανότατα, ο πρωθυπουργός θέλησε να συζητήσει μαζί τους για το πώς θα κατευναστούν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης, εν όψει των δύσκολων νομοσχεδίων που αναμένεται να έρθουν στη Βουλή για τη φορολογία και το ασφαλιστικό, ενώ το μεγαλύτερο «αγκάθι» παραμένει και δεν είναι άλλο από το Μνημόνιο-«κάβα» με τα έκτακτα μέτρα των 3,6 δισ. ευρώ, που αξιώνουν οι δανειστές -και κυρίως το ΔΝΤ.

Σήμερα, ανήμερα του Πάσχα, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε για λίγο στη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Αδρίας». Τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Οι δυο άνδρες αντάλλαξαν ευχές με τους αξιωματικούς και το πλήρωμα.

Εν συνεχεία, κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επέστρεψε στην Αίγινα, για να συνεχίσει τις ολιγοήμερες διακοπές του.

Στο πασχαλινό του μήνυμα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα δύσκολα και περνάει σε μια καινούργια εποχή, με όραμα για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και το λαό, αλλά και με τις αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Σήμερα μέρα λαμπρή για την Ορθοδοξία, για την Ελλάδα, για τον Ελληνισμό απανταχού της γης. Θέλω από εδώ, από τη Φρεγάτα “Αδρίας” στη μέση του Αιγαίου, να απευθυνθώ σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες με τις θερμότερες ευχές μου για χρόνια πολλά και καλό Πάσχα» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Ο τόπος μας, ο ελληνικός λαός, τα προηγούμενα χρόνια πορεύθηκε σε θάλασσα φουρτουνιασμένη, με ακλόνητη, όμως, πυξίδα τις αξίες μας. Ο τόπος βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς κρίσης οικονομικής αλλά και προσφυγικής, στην καρδιά των δύο σημαντικότερων κρίσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, υπερασπιζόμενος όμως αξίες» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι «στην προσφυγική κρίση υπερασπιστήκαμε την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό σε μια εποχή που η Ευρώπη, μήτρα αυτών των ιδεών, δείχνει να τις ξεχνά. Στην οικονομική κρίση, με αξιοπρέπεια σταθήκαμε όρθιοι. Υπερασπιστήκαμε έως το τέλος την ευρωπαϊκή ενότητα, αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη και την δημοκρατία».

«Σήμερα βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης περιπέτειας. Τα δύσκολα είναι πίσω μας, καλύτερες μέρες έρχονται. Γιορτάζουμε λοιπόν σήμερα το Πάσχα, που σηματοδοτεί και το πέρασμα σε μια καινούρια εποχή, με ελπίδα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Ότι αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα και με αισιοδοξία αλλά και όραμα ατενίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τον λαό. Πάντοτε υπερασπιζόμενοι αξίες, την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, την δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη» είπε ο πρωθυπουργός και ευχήθηκε: «Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες. Καλή δύναμη και αισιοδοξία για τα καλύτερα που έρχονται».

Είχαν προηγηθεί οι «μίνι» διακοπές των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου στο Πόρτο Ύδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πολιτικοί αναχώρησαν για το πολυτελές θέρετρο περίπου στις 11:30 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής.

Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος μαζί με δύο άντρες της προσωπικής τους ασφάλειας επιβιβάστηκαν στο μικρό, γρήγορο και ευέλικτο σκάφος του υπουργού Άμυνας «Julestoo».

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εμφανίστηκε με τζιν πουκάμισο, τζιν παντελόνι και αθλητικά παπούτσια. Ο κ. Τσίπρας φορούσε κίτρινο μπλουζάκι, μαύρο καπέλο και μαύρα γυαλιά ηλίου.

Έπειτα από ταξίδι λίγης ώρας ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έφτασαν σε πολυτελή βίλα στην περιοχή του Πόρτο Ύδρα, όπου σύμφωνα με περίοικους ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται συχνά τα Σαββατοκύριακα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από περίοικους γύρω από την κατοικία όπου έμειναν οι δύο άντρες βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία είχε βέβαια κάνει αισθητή την παρουσία της από τις προηγούμενες ημέρες.

http://www.protothema.gr/

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title