Εορτασμός της Παναγίας στο Άργος (βίντεο&φωτο)

2 days ago
679 Views

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα γιορτάσθηκε και φέτος στο ‘Αργος η γιορτή της «Κοιμήσεως της Θεοτόκου» στον ομώνυμο ναό της πόλης.

Την Κυριακή Παραμονή της γιορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός και ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας με συνοδεία πλήθους πιστών. Στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών και πολιτικών αρχών ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, οι βουλευτές Γιάννης Ανδριανός ,Γιάννης Μανιάτης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Σιδέρης,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μπέγκος, ο πρόεδρος  της ΚΕΔΑΜ και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γκαβούνος, οι δημοτικοί συμβούλοι Δημήτρης Πλατής,Βαγγέλης Τζαβέλλας,Γιώργος Σαρρής και η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Ελισάβετ Πετροπούλου-Δήμα.img_9159_large img_9273_large img_9376_large

Η γιορτή της Παναγίας, είναι από τις κορυφαίες της Χριστιανοσύνης, ενώ η προετοιμασία των πιστών, που αρχίζει από την 1η Αυγούστου με τη νηστεία, διαρκεί 15 ολόκληρες ημέρες, μέχρι τον ευλογημένο Δεκαπενταύγουστο.

Κατά την παράδοση, όταν η Παναγία πληροφορήθηκε άνωθεν τον επικείμενο θάνατό της, προσευχήθηκε στο όρος των Ελαιών, ετοιμάστηκε και ανέφερε το γεγονός στους Αποστόλους. Επειδή κατά την ημέρα της κοίμησης δεν ήταν όλοι οι Απόστολοι στα Ιεροσόλυμα, μια νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε κοντά της. Την τοποθέτησαν στο μνήμα της Γεσθημανής. Μετά από τρεις μέρες ο τάφος ήταν άδειος. Η Παναγία ανελήφθη στους ουρανούς”.

(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title