Εδώ Κ.Ε.Κ., εκεί Κ.Ε.Κ., πού είναι το Κ.Ε.Κ.;

2 months ago
248 Views
kek_0
ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΟ 18 ΧΙΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Κ.Ε.Κ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ

Μία περίεργη υπόθεση διερευνά εδώ και μερικές ημέρες η Ασφάλεια Χίου, που δέχθηκε τις μαζικές μηνύσεις 18 συνολικά εκπαιδευόμενων του Κ.Ε.Κ. «Ευρωπαϊκή Καινοτομία» αφού ναι μεν συμμετείχαν στο σεμινάριο που διοργάνωσε το Κέντρο, πλην όμως εδώ και 7 μήνες αναμένουν ακόμα την πληρωμή τους.

Το συγκεκριμένο Κ.Ε.Κ., όπως και τόσα άλλα που φύτρωναν σαν μανιτάρια για να εκμεταλλευτούν τα συγκεκριμένα ευρωπαϊκά κονδύλια φαίνεται πως έχει κάνει… φτερά, έχοντας όμως αποσπάσει από το Υπουργείο Εργασίας, τα χρήματα που προορίζονταν για τους εκπαιδευόμενους.

Το ιστορικό

Σύμφωνα με τους εκπαιδευόμενους, όλα ξεκίνησαν από τον προηγούμενο Μάρτιο όταν αποφάσισαν να παρακολουθήσουν επιδοτούμενο σεμινάριο σχετικό με υπαλλήλους ξενοδοχείων.

Το σεμινάριο περιελάμβανε 550 ώρες εκπαίδευσης οι οποίες χωρίζονταν σε 100 ώρες προκατάρτισης, 150 ώρες θετικής κατάρτισης και 300 ώρες πρακτικής άσκησης σε ξενοδοχεία του νησιού.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι στον «π» το συμφωνητικό προέβλεπε ότι η διάρκεια του προγράμματος ήταν από τις 31/3 μέχρι και τις 23/7/2015. Μετά την πάροδο 30 ημερών από τη συγκεκριμένη ημερομηνία το Κ.Ε.Κ. θα έπρεπε να καταβάλει στον κάθε εκπαιδευόμενο το ποσό των 2.750 ευρώ μεικτά ή 2.100 ευρώ καθαρά.

«Καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά όταν περνώντας και ο Σεπτέμβρης δεν είχαμε κάποια ενημέρωση για τα χρήματά μας. Έτσι αποφασίσαμε να αποταθούμε στον Χιώτη υπεύθυνο του ΚΕΚ τον κ. Κ.Τ. ο οποίος συνεχώς μας έλεγε ότι είναι με το μέρος μας. Από ένα σημείο και μετά βέβαια σταμάτησε να δείχνει ενδιαφέρον για τα όσα μας όφειλε το ΚΕΚ με αποτέλεσμα να αποταθούμε σε δικηγόρο ώστε να στείλουμε εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία στα κεντρικά γραφεία του Κ.Ε.Κ. στην Μεταμόρφωση Αττικής», εξήγησαν οι ίδιοι.

«Άφαντοι από τη Μεταμόρφωση»

Η περιπέτεια όμως των 18 εκπαιδευομένων δεν σταμάτησε εκεί. Στην προσπάθειά τους να αποστείλουν εξώδικο μέσω Χιώτη δικηγόρου, ανακάλυψαν ότι το Κ.Ε.Κ. είχε αλλάξει διεύθυνση και από την οδό Γκινοσάτη Φωτίου 88Α είχε μεταφερθεί στην οδό Ερμού 8 με αποτέλεσμα το εξώδικο να μην επιδοθεί ποτέ.

Επιπλέον σημαντικό στοιχείο αποτέλεσε το γεγονός ότι σε επικοινωνία τους με το Υπουργείο Εργασίας, έγινε γνωστό ότι τα χρήματα είχαν καταβληθεί στο Κ.Ε.Κ. από τον Αύγουστο του2014 χωρίς ποτέ αυτά να αποδοθούν στους δικαιούχους.

Έτσι μη έχοντας πλέον άλλη λύση οι εκπαιδευόμενοι αποτάθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου ενώ στο τέλος της περασμένης εβδομάδας κατέθεσαν μηνύσεις τόσο κατά των ιδιοκτητών του Κ.Ε.Κ. στην Αθήνα όσο και κατά του Χιώτη υπεύθυνου του κέντρου κατάρτισης.

«Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι κατά σύμπτωση και οι 18 που παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα είμαστε άτομα που έχουμε αυτά τα χρήματα πραγματικά ανάγκη. Είμαστε είτε άνεργοι, είτε έχουμε μονογονεϊκές οικογένειες, είτε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες», κατέληξαν οι ίδιοι σε δηλώσεις τους στον «π».

Να σημειωθεί ότι ο «π» προσπάθησε να επικοινωνήσει με τα κεντρικά γραφεία του Κ.Ε.Κ. στην Αθήνα ωστόσο το τηλέφωνο επικοινωνίας που δήλωνε το Κέντρο στην ιστοσελίδα του παρέπεμπε σε φαξ.

http://www.politischios.gr/

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *