Δημήτρης Σφυρής: Οι πραγματικοί λόγοι που έθεσαν την κα Λούμη Γιαννικοπούλου εκτος παράταξης και του ΔΛΤ Ερμιονίδας

2 days ago
454 Views
IMG_2023

SFYRISΣε σχέση με την ανεξαρτητοποίηση της κας Λούμη-Γιαννικοπούλου, η οποία αφήνει διάφορες ανυπόστατες και αίολες κατηγορίες, οφείλω να απαντήσω ως Δήμαρχος και να παρουσιάσω τα πραγματικά γεγονότα, πληροφορώντας τους Δημότες για τα αίτια και τη χρονική στιγμή που οδήγησαν την κα Λούμη – Γιαννικοπούλου στην ανεξαρτητοποίησή της.

Τα όσα ισχυρίζεται είναι κατασυκοφαντικά για εμένα, τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή, ο οποίος λειτουργώ με αίσθημα δημοκρατίας και σεβασμού στους συνεργάτες μου και πάνω από όλα λαμβάνοντας αποφάσεις με συλλογικό πνεύμα και με βάση τις συλλογικές αποφάσεις της πλειοψηφίας του Συνδυασμού και του Δημοτικού Συμβουλίου, τις οποίες η κα Λούμη – Γιαννικοπούλου δεν σεβάστηκε.

Ουδέποτε ενημέρωσε την πλειοψηφία και εμένα προσωπικά, ως Δήμαρχο, για τα θέματα, που δήθεν διαφωνεί, όψιμα πλέον, μετά την ανεξαρτητοποίησή της, που έγινε αφού προηγουμένως στις 13/5/2016 είχε ληφθεί ομόφωνη απόφαση από την ολομέλεια της Παράταξής μας «Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας» για την αντικατάστασή της από μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας. Η κα Λούμη – Γιαννικοπούλου γνώριζε πολύ καλά όλες τις αποφάσεις και μέσα από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ και από τις ενημερώσεις, που εγώ προσωπικά έκανα ως Δήμαρχος και στα προσυμβούλια και μέσα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Επομένως, όσα υποστηρίζει είναι ανυπόστατα και συκοφαντικά.
Η κα Λούμη – Γιαννικοπούλου, για να γνωρίζουν και οι δημότες, εξελέγη ως Δημοτική Σύμβουλος, από την πλειοψηφία του Συνδυασμού ως μέλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας. Ως εκλεγμένο μέλος οφείλει να μάθει να σέβεται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας και να ενδιαφέρεται για το κοινό καλό. Όταν όμως δεν ικανοποιήθηκε αίτημα του συζύγου της για να χρησιμοποιήσει ως γραφείο το αντλιοστάσιο στο Λιμένα του Πορτοχελίου, τότε το εξέλαβε ως προσωπικό ζήτημα και με μία σειρά από προσωπικές ενέργειές της, επιχείρησε να διαστρεβλώσει την αλήθεια. Το αίτημα του συζύγου της, γνώριζε ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί και, παρά ταύτα, απευθύνθηκε στο Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας, όταν εκεί ομόφωνα στις 23/3/2016 απορρίφθηκε το αίτημα του συζύγου της. Αμέσως μετά και από τις 31/5/2016, για να γνωρίζει ο κόσμος, η κα Λούμη – Γιαννικοπούλου ανακάλυψε τον δρόμο των αιτήσεων για να έχει προφανές άλλοθι για την συμπεριφορά της έως τότε και για αυτά που η ίδια ήθελε να δρομολογήσει.
Η χρονική στιγμή της ανεξαρτητοποίησής της επελέγη ως μια προσωπική απόπειρα ηρωικής εξόδου, όταν τα πράγματα για την ίδια άρχισαν να δυσκολεύουν. Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση, που έλαβε η ολομέλεια της Παράταξης «Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας» την 13η Μαΐου 2016, η κα Λούμη-Γιαννικοπούλου αντικαταστάθηκε ως εκπρόσωπος της Παράταξής μας στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας, η κα Λούμη-Γιαννικοπούλου προχώρησε σε απειλές κατά των μελών της Παράταξης, δηλώνοντας εμφατικά ότι όποιο μέλος ψηφίσει την αντικατάστασή της θα το οδηγήσει στα δικαστήρια. Μετά την απόφαση της ολομέλειας, η κα Λούμη-Γιαννικοπούλου είπε ότι ανεξαρτητοποιείται και ότι παραιτείται από όλες τις επιτροπές. Όμως τότε, η μεγαλοψυχία του Προέδρου του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας, κ. Γιάννη Ρούσση και η προσωπική του πρωτοβουλία να κατευνάσουν τα πνεύματα και να ηρεμήσουν τα πράγματα, την κράτησαν στη θέση του μέλους του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας και ως υπεύθυνη του λιμένα Πορτοχελίου, με την προϋπόθεση να τον βοηθά. Παρά ταύτα, η κα Λούμη – Γιαννικοπούλου δεν αναγνώρισε την ευγενική πρωτοβουλία του κ. Ρούσση και εξεδήλωσε παραπτωματική συμπεριφορά με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27/7/2016 από μέλος του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας. Οι σπουδαίοι λόγοι που οδήγησαν στην αντικατάστασή της ήταν η πλημμελής άσκηση των καθηκόντων της περί των αρμοδιοτήτων της, ήταν μεταξύ άλλων, η μη καταγραφή των σκαφών στον Λιμένα του Πορτοχελίου και η προκλητική συμπεριφορά της να παρκάρει σε χώρο του Λιμένα και να απαιτεί να μην καταγράφεται η παράβασή της. Είχε δε περιέλθει και στην αντίληψή μου από αντιδράσεις και παράπονα του κόσμου ότι ο σύζυγός της «άφηνε» το σκάφος του σε χώρο του Λιμένα, που επιτρέπεται ο ελλιμενισμός μόνο για σκάφη του Λιμεναρχείου. Ακόμα μέχρι και σήμερα συνεχίζει να προκαλεί με τη συμπεριφορά του αυτή. Η κα Λούμη – Γιαννικοπούλου, κατά την άσκηση των καθηκόντων της, δεν φρόντισε ως υπεύθυνη, να έχει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο τις εισπράξεις που θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε από τα σκάφη του Λιμένα Πορτοχελίου.
Κατά τα λοιπά και για όσα υποστηρίζει για εμένα στη δήλωση περί ανεξαρτητοποίησής της ότι δήθεν εγώ την συκοφαντούσα και ότι λειτουργώ αυταρχικά, θα απαντήσω ότι δεν άφησε στιγμή, μετά την απόρριψη του αιτήματος του συζύγου της, να με συκοφαντεί και να με διαβάλει, ακόμη και σε πρόσωπα του στενού μου κύκλου και της Παράταξής μας και όχι μόνο, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και την πραγματικότητα. Ας μην λοιπόν «κόπτεται» τόσο πολύ για αρχές, για δημοκρατία και για ηθική η κα Λούμη – Γιαννικοπούλου αφού η ίδια ουδέποτε με βάση αυτές τις αρχές κινήθηκε, αντίθετα μάλιστα με απαξίωνε και χρησιμοποιούσε το όνομά μου, χωρίς να με ενημερώνει, λαμβάνοντας πρωτοβουλίες, που έβλαπταν τα συμφέροντα του Δήμου, αλλά και την γενικότερη εικόνα του. Χωρίς λοιπόν την ύπαρξη συλλογικών αποφάσεων, από μόνη της ενεργούσε, με προφανή σκοπό τον παραγκωνισμό των συναδέλφων της, των υπευθύνων Αντιδημάρχων και των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων και Τοπικών Συμβουλίων, καθώς και των Προέδρων των Νομικών Προσώπων.
Για ποιά δημοκρατία ομιλεί η κα Λούμη – Γιαννικοπούλου, όταν η ίδια έχει προσβάλλει πολλές φορές την έννοια της δημοκρατίας, της ισονομίας, της αξιοπρέπειας και της διαφάνειας. Εγώ σεβάστηκα τις αρχές αυτές διότι άκουσα όλες τις πλευρές, όπως ακούω πάντα, και έδωσα μία ευκαιρία σε αυτήν, με το να μην τη διαγράψω από μέλος της Παράταξης. Αυτή, παρά ταύτα επέλεξε το δρόμο της σύγκρουσης, της συκοφάντησης και της λασπολογίας μέχρι και την ημέρα που ανεξαρτητοποιήθηκε οπότε και αυτομόλησε και απομονώθηκε. Απέδειξε λοιπόν από μόνη της ότι αποτελούσε ξένο σώμα για την Παράταξη και δεν κινείτο με βάση τις αρχές της Παράταξης, αλλά κινείτο με βάση τις προσωπικές της επιλογές. Επέλεξε το δρόμο της λασπολογίας και της κατασυκοφάντησης για να καλύψει τις πλημμέλειές της και τις ολιγωρίες της. Ο κόσμος όμως γνωρίζει και καταλαβαίνει πως κινείται ο καθένας και τι σκοπούς έχει. Η δράση στην κοινωνία είναι ο καθρέφτης για όλους μας.Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας
Δημήτρης Σφυρής

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title