Loading...
Home / ΒΙΝΤΕΟ WEBTV NEW / ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Περίπατος Αλέξη: το debate που έκοψε οριστικά τη… μαγκιά του Βαγγέλα!

ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Περίπατος Αλέξη: το debate που έκοψε οριστικά τη… μαγκιά του Βαγγέλα! 0

Από τη μία το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ. Ο Αλέξης Τσίπρας που θέλει να συνεχίσει τη μάχη για μια καλύτερη, χωρίς διαπλοκή Ελλάδα. Από την άλλη το παλιό. Ο διάδοχος του Σαμαρά και του Βενιζέλου που θέλει να συνεχίστει το “γιαβόλ” σε όλα. Ποιος λέτε να κέρδισε;

 Ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα δε θα μπορούσαν να φανταστούν αυτήν την κατά κράτος επικράτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο debate της Δευτέρας. Ο – αμετανόητος μέχρι το τέλος – Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όμως, είχε άλλη γνώμη.

Νευρικός, ψευτόμαγκας και χωρίς επιχειρήματα, ο Βαγγέλας δε σταμάτησε να δίνει ασίστ στον Τσίπρα που με τη σειρά του δεν έχασε την ευκαιρία να καρφώνει. Να καρφώνει τη διαπλοκή, τη διαφθορά, το χθες που τόσο στοίχισε στη χώρα.

Τα φώτα έσβησαν. Αντίο Βαγγέλη!

Και κάπου εδώ έπεσε η αυλαία. Τελείωσε η μεγάλη παράσταση. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που εμφανίστηκε -στο πολιτικό σκηνικό- ως το αντίπαλο δέος του Αλέξη Τσίπρα, ως ο εκφραστής της δεξιάς, ως ο άνθρωπος που θα μπορούσε να ανατρέψει το νέο για να έρθει το παλιό, απέδειξε ότι τα ρούχα του πρωταγωνιστή δεν του πάνε.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκίνησε την προεκλογική αντιπαράθεση, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα «ψευτράκο». Απόψε, όμως, είδαμε ότι… το γαλάζιο ψέμα της ΝΔ έχει κοντά ποδάρια. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν κατάφερε να ανταπαντήσει σε κανένα από τα στοιχεία του πρώην πρωθυπουργού. Δεν κατάφερε να δείξει στον κόσμο, έστω στους αναποφάσιστους, ότι αυτός λέει αλήθεια. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ένα από τα ίδια.Κι αναρωτιέται κανείς: Μα, ούτε μια ατάκα από το δήθεν πρόγραμμα του κόμματός δεν μπόρεσε να ψελλίσει; Ούτε μια θολή πρόταση για κάποια από τις κοινωνικές ομάδες, που βιώνουν τα πάνδεινα (από τις πολιτικές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ);

Το ντιμπέιτ έβγαλε νικητή πριν ακόμη μιλήσει η κάλπη. Και δεν ήταν μόνο η λεκτική αντιπαράθεση των δυο. Ήταν (ακόμα) και η εικόνα! Από τη μια ο Αλέξης Τσίπρας, σίγουρος και περήφανος για το έργο του. Ετοιμος για την επόμενη μέρα, που κρύβει πολλή δουλειά. Από την άλλη, ο Μεϊμαράκης κατηφής. Στα μισά της τηλεμαχίας είχε καταλάβει την παγίδα που του έστησε ο Σαμαράς. Βλέπετε ο τελευταίος δεν θα άντεχε μια τέταρτη ήττα από τον Τσίπρα, μετά τις πανωλεθρίες σε ευρωεκλογές (2014), εθνικές εκλογές (Ιανουάριος 2015), δημοψήφισμα.

Σε τι μπορεί να ελπίζει ο Βαγγέλης; Ότι θα… σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και θα περάσει -έστω κατά 0,1%- το ποσοστό του Αντώνη τον Γενάρη. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.Κι αναρωτιέται κανείς: Μα, ούτε μια ατάκα από το δήθεν πρόγραμμα του κόμματός δεν μπόρεσε να ψελλίσει; Ούτε μια θολή πρόταση για κάποια από τις κοινωνικές ομάδες, που βιώνουν τα πάνδεινα (από τις πολιτικές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ);

Το ντιμπέιτ έβγαλε νικητή πριν ακόμη μιλήσει η κάλπη. Και δεν ήταν μόνο η λεκτική αντιπαράθεση των δυο. Ήταν (ακόμα) και η εικόνα! Από τη μια ο Αλέξης Τσίπρας, σίγουρος και περήφανος για το έργο του. Ετοιμος για την επόμενη μέρα, που κρύβει πολλή δουλειά. Από την άλλη, ο Μεϊμαράκης κατηφής. Στα μισά της τηλεμαχίας είχε καταλάβει την παγίδα που του έστησε ο Σαμαράς. Βλέπετε ο τελευταίος δεν θα άντεχε μια τέταρτη ήττα από τον Τσίπρα, μετά τις πανωλεθρίες σε ευρωεκλογές (2014), εθνικές εκλογές (Ιανουάριος 2015), δημοψήφισμα.

Σε τι μπορεί να ελπίζει ο Βαγγέλης; Ότι θα… σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και θα περάσει -έστω κατά 0,1%- το ποσοστό του Αντώνη τον Γενάρη. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

23.44: Ολοκληρώθηκε το debate. Μαζί του και οι ελπίδες της Νέας Δημοκρατίας για… αξιοπρεπή ήττα την προσεχή Κυριακή.

 

Η ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ: “Τον Γενάρη πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από τον λάκκο της χρεοκοπίας, όπου τον έριξαν τα κόμματα που κυβερνούσαν τόσα χρόνια, φορτώνοντας τη χώρα με ελλείμματα. Κερδίσαμε έδαφος για μία καλύτερη συμφωνία με το “όχι” του ελληνικού λαού. Τώρα διαθέτουμε εμπειρία και γνώση. Πρέπει τώρα να ξεμπερδέψουμε με το παλιό, με το ζήτημα της διαφθοράς, της διαπλοκής. Το δίλημμα είναι απλό: θέλουμε την Ελλάδα των λίγων ή την Ελλάδα των πολλών; Μία Ελλάδα χωρίς όραμα και προοπτική ή μία Ελλάδα που θα δίνει τη δυνατότητα να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία; Ας κερδίσουμε το αύριο, τελειώνοντας με το χτες.

H TEΛΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ: “Σας ζητώ να ψηφίσετε τη ΝΔ. Πριν πάτε στην κάλπη να συγκρίνετε, να κρίνετε. Στις 20 Σεπτεμβρίου κρίνεται το μέλλον της χώρας. Εάν η Ελλάδα θα πάει μπροστά, εάν το ψέμα θα νικήσει την αλήθεια. Οι Έλληνες μεγαλουργούν παντού, μπορούν να μεγαλουργήσουν και στη χώρα μας, αρκεί να μην υπάρχει διχασμός. Όλοι μαζί μπορούμε. Η ΝΔ δεσμεύετε να συγκροτήσει μία κυβέρνηση συνεργασίας για να βγούμε από το μνημόνιο και να μπούμε στην ανάπτυξη. Θα καλέσουμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να φτιάξουμε ένα σχέδιο για την χώρα. Πρέπει να φτιάξουμε μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, ώστε να συμμετάσχουν όσοι μπορούν. Η χώρα μετά το β’ εξάμηνο του 2016 μπορεί να ανακάμψει”.

23:36 Αλ. Τσίπρας: Οι νέοι πότε έφυγαν από τον τόπο; Το τελευταίο εξάμηνο; Το να λέει ο κ. Μεϊμαράκης ότι εκείνος έχει έγνοια για εκείνους και όχι εμείς, είναι καινοφανές. Φεύγουν επιστήμονες, χρειάζονται τομές. Χρειάζεται να ενισχύσουμε τα πανεπιστήμια, την έρευνα. Να δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους να μείνουν εδώ. Κάναμε προσπάθεια, θα τη συνεχίσουμε. Χρειάζεται δουλειά, αλλά και όραμα.

23:35 Ε. Μεϊμαράκης: Μπορεί να μείνει στην Ελλάδα, να προσπαθήσει μαζί μας. Οι έλληνες στο εξωτερικό μεγαλουργούν. Εδώ η κυβέρνηση καλλιεργεί το διχασμό. Πρέπει να έρθουν οι επενδύσεις, δεν μπορείς να πατήσεις ένα κουμπί. Δεν επαρκεί το Δημόσιο και το ΕΣΠΑ. Αν ανοίξουμε επενδύσεις και έχουμε νεες θέσεις εργασίας, μπορούν να βρουν δουλειά οι νέοι. Η ψήφος διαμαρτυρίας δεν δίνει λύση. Η ΝΔ μπορεί να φέρει νέες θέσεις εργασίας.

23:34 ​Πάνος Χαρίτος (στους δύο αρχηγούς): “Για ποιο λόγο να θεωρήσει ένας νέος ότι αλλάζει κάτι, μετά από αυτές τις εκλογές; Τι θα τον κρατήσει στην Ελλάδα;”

23:34 Αλ. Τσίπρας: “Ανοίξαμε ρωγμές στην Ευρώπη, οδηγηθήκαμε σε έναν συμβιβασμό ευθύνης. Το ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση δίνει δυνατόοητα για δωρεάν ρεύμα, επίδομα στέγασης, στις 100 δόσεις μπήκανε πάνω από 1 εκ. άνθρωποι, ανοίξαμε την ΕΡΤ γιατί η ΝΔ δεν τα έκανε αυτά; Η βασική υπόσχεση που έδωσα τον Ιανουάριο ήταν ότι θα ματώσουμε για να διαπραγματευτούμε την έξοδο από την εποπτεία. Την υπόσχεσή μας την τηρήσαμε. Ματώσαμε, διαπραγματευτήκαμε για το καλό του ελληνικού λαού”

 23:30 Ευ. Μεϊμαράκης: “Είναι γνωστό ότι η προηγούμενη Βουλή διαλύθηκε πρόωρα, γιατί ο κ. Τσίπρας και η Χρυσή Αυγή δεν συμφώνησαν να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η διαφορά είναι ότι ο κ. Τσίπρας μας έριξε, ενώ εκείνος έφυγε μόνος του. Δεν υποσχεθήκαμε τίποτα”.

23.30: Τους νέους καλεί να ψηφίσουν ο Μεϊμαράκης! Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος για να χάσει ρε παιδιά; Να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ; Βαγγέλη; Σκέψου το!

23:27 Αλ. Τσίπρας: Ζητώ μια εντολή συνέχειας, για να μην μείνει η ελπίδα στη μέση
Δεν ξέρω αν η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, αλλά αυτό που κατάλαβα είναι ότι δίνουν δυνατότητες πάλης και μάχης. Σε αυτόν τον τόπο τίποτα δεν χαρίστηκε. Χρειάζεται αγώνας και προσπάθεια για να βγούμε από τη μέγγενη. Ζητώ μία εντολή συνέχειας, για να μην μείνει η ελπίδα στη μέση. Μία ελπίδα που θα έρθει με υπομονή, επιμονή, σχέδιο και αγώνα. Τώρα όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο δρόμος.

 23:24 3ος γύρος του ντιμπέιτ, ερωτήσεις κάνει (κοινές και στους δύο) ο συντονιστής, Π. Χαρίτος. “Ο Γκάλμπρέιθ είχε αμφισβητήσει ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Αν δούμε τι πετύχατε σήμερα από όσα υποσχεθήκατε γιατί οι ψηφοφόροι να δεχθούν ότι αυτό που υπόσχεστε είναι και εφικτό” η ερώτηση.

23.16: Η ώρα για τη δεύτερη ολιλόλεπτη διακοπή. Για να ηρεμήσει και ο Μεϊμαράκης ο έρμος…

23.15: Αλέξης Τσίπρας: “Έβγαλε τον πραγματικό του εαυτό επιτέλους ο κύριος Μεϊμαράκης με όλα όσα είπε για εμένα. Αλλά πρέπει και να λέεί ότι θέλει να συνεργαστούμε! Δεν είναι φυσιολογική τέτοια συνεργασία. Μας χωρίζει χάσμα. Και θα είναι κατάρα για τον τόπο να είναι η Χρυσή Αυγή αξιωματική αντιπολίτευση”!

23:14 Ε. Μεϊμαράκης: “Παραμένετε ψευτράκος και πονηρούλης αλλά αν συνεργαστούμε θα συνεργαστούμε βάση προγράμματος”.

23:13: Αλ. Τσίπρας σε Ευ. Μεϊμαράκη: “Δεν είπα ότι θα σας τελειώσουμε, είπα ότι τελειώνουμε με το παλιό. Μου έχετε καταλογίσει τόσα, θέλετε στ’ αλήθεια να συνεργαστούμε; Στο προηγούμενο ντιμπέιτ είπατε ότι δεν ολοκληρώσατε το έργο σας, λόγο συγκυβέρνησης. Στην αρχή με θέλατε πρωθυπουργό, τώρα με υποβιβάσατε σε αντιπρόεδρο, δεν προορίζετε για εκεί τον κ. Βενιζέλο;”

23:13: Ευ. Μεϊμαράκης: “Σε τι να κάνουμε εθνική συγκάλυψη; Σας καλούμε να συνεργαστούμε σε ό,τι ψηφίσατε αλλά κρατάμε την άποψη μας ότι είστε ο πρωθυπουργός της ανεργίας, ότι είστε κόμμα της διαπλοκής”! Δε μπορεί, πλάκα κάνει… Δε μπορεί να μιλάει ΤΟΣΟ ασόβαρα ο άνθρωπος.

23.13: Η απάντηση του Αλ. Τσίπρα: “Χαίρομαι που παρακολουθείτε τις διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα δημοκρατικό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάστηκε γιατί μία μειοψηφική ομάδα, η οποία είχε διαφορετικό προσανατολισμό αλλά είχε συμφωνήσει με το πλαίσιο μας, αποφάσισε να προχωρήσει. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να διεκδικήσει τα δικαιώματά μας, μέσα σε Ευρώπη και ευρώ. Εχω αποδείξει ότι ξέρω να συνεργάζομαι, συνεργάστηκα με τον κ. Καμμένο. Πρότεινα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάποιον από τη δική σας παράταξη. Εσείς δεν θέλετε εθνική συνεννόηση, θέλετε εθνική συγκάλυψη. Αυτό δεν θα το κάνουμε”.

23.10: Ξεκίνησε η διαδικασία των ερωτήσεων των πολιτικών αρχηγών. Η ερώτηση του Μεϊμαράκη θα γραφτεί στην ΙΣΤΟΡΙΑ!! “Κε Τσίπρα, γιατί θέλετε να μας τελειώσετε;” Θα καταλάβεις την Κυριακή γιατί, Βαγγέλα. Και θα στο εξηγήσει όχι ο Τσίπρας, ο ελληνικός λαός!

23.05: Αλ. Τσίπρας: Πρέπει να βρούμε τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, όχι να φορτώσουμε αυτό το λάθος μέτρο στο βοδινό κρέας. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις δασκάλων. Αυτό ήταν το λάθος με τις οριζόντιες απολύσεις.

11960254 1061247073888016 846769142714900765 nΤο ΧΩΝΙ σχολιάζει: Τη Δευτέρα, τελικά, θα έχουμε τη “Μειμαράκεια παρένθεση”.

Και τελικά, ο μπουζουκόβιος Βαγγέλας έπεσε μέσα στην παγίδα που έστησε ο ίδιος! Για άλλη μια φορά, οι δημοσκοπήσεις -προκειμένου να διαμορφώσουν και όχι να καταγράψουν τάσεις- δείχνουν ντέρμπι και μιλάνε για ισοπαλία. Θυμίζουμε ότι την τελευταία φορά που έδειχναν ντέρμπι, είχαν πέσει 22 μονάδες έξω!!! Ομως, άλλο είναι το κρίσιμο, αυτή τη στιγμή.
Το κρίσιμο και σημαντικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι το εξής: Σήμερα αναδείχθηκε ο νικητής των εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος. Αρα, με δεδομένο ότι οι δημοσκοπήσεις έδειχναν μέχρι και χθες ισοπαλία, τι συμπέρασμα θα βγει; Οτι οι εκλογές χάθηκαν στο ντιμπέιτ!!!

Αρα, μπορεί ο Μειμαράκης να συνεχίσει να ηγείται ενός κόμματος, εφόσον δεδομένα χάνει από τον αντίπαλό του;;;


Μα, φυσικά και όχι.

Συμπέρασμα: Οι καημένοι οι Νεοδημοκράτες του Αδωνι και του Σαμαρά ζούσαν με το όνειρο της αριστερής παρένθεσης. Και όμως, αυτό που τούς έρχεται τη Δευτέρα είναι η “Μειμαράκεια παρένθεση”.

Να μας γράφεις, Βαγγέλα. Ησουν αρκούντως διασκεδαστικός, όσο ήσουν αρχηγός και (αναγκαστικά) σε βλέπαμε. Τώρα, γύρνα στην ανυπαρξία. Ρώτα τον Σαμαρά. Ξέρει….

22.59: Φωτιά έχει πάρει και το ελληνικό twitter, καθώς οι Έλληνες χρήστες σχολιάζουν τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Ως τώρα, η γενική αίσθηση που κυριαρχεί είναι πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υστερεί του Αλέξη Τσίπρα, ενώ οι τοποθετήσεις του στερούνται σοβαρών επιχειρημάτων. Μάλιστα, πολλοί από τους χρήστες αναρωτιούνται αν αυτή η στάση είναι ένα είδος… τακτικής για βγάλει η ΝΔ και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση!

22:57 Αλ. Τσίπρας: “Η συμφωνία έχει δυσκολίες, αλλά μπορεί να υλοποιηθεί. Είναι μεγάλος βραχνάς το ζήτημα του χρέους. Το λένε και άλλοι, έχουμε δυνατότητες. Αν αυτό το κερδίσουμε, θα έρθει και η ανάπτυξη, θα βγούμε στις αγορές. Αλλά η ανάπτυξη πρέπει να έχει και κοινωνικό πρόσημο”.

 

22:56 Αλ. Τσίπρας: “Είδαμε με τα μάτια μας ότι το σενάριο του Grexit ήταν σχέδιο, για να αποτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του μία αριστερή παρένθεση. Δεν ήταν μόνος του ο Σόιμπλε. Δεν λέω ότι δεν μπορούν να επανέλθουν οι ακραίοι επαναφέροντας το σχέδιο. Το θέμα της Ελλάδας έχει προχωρήσει όμως, έχουμε έναν οδικό χάρτη στον οποίο πρέπει να βαδίσουμε”.

22.53: Ευ. Μεϊμαράκης: “Αφού σας ρίξανε, γιατί λέτε για δύο βουλευτές; Θέλετε 52. Αν είχατε ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, θα είχατε λόγο να πάτε σε εκλογές. Για τον ΑΔΜΗΕ έχετε υπογράψει, αλλά το μεταφράζετε διαφορετικά. Ο πόλεμος στη Συρία δεν ξεκίνησε όταν γίνατε κυβέρνηση. Δεν το ξέρετε ούτε αυτό, ούτε για τα θαλάσσια σύνορα;”

22:53: Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Μειμαράκης επιβεβαίωσε ότι λέω εγώ διαβάζοντας τη συμφωνία, δηλαδή ότι ο ΑΔΜΗΕ πρέπει να παραμείνει στο δημόσιο, δεν το αποδέχεται. Το θέμα του ΑΔΜΗΕ έχει μείνει ανοιχτό, είναι μία μάχη και ψάχνουμε ισοδύναμα. Στο θέμα το προσφυγικό, η ΝΔ μας λέει ότι μόλις οι Σύροι έμαθαν ότι βγήκε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ είπαν “δεν πάμε στην Ελλάδα;” Σε εκλογές πάμε, γιατί χάσαμε την πλειοψηφία των βουλευτών μας. Μας έριξαν και πάμε σε εκλογές, πάμε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.

22:51: Ευ. Μεϊμαράκης: Το αποτέλεσμα των εκλογών θα γίνει σεβαστό. Πράγματι ο κ. Τσίπρας είχε πιο ευνοϊκή μεταχείριση τους πρώτους μήνες, από ό,τι εμείς. Όταν είδαν οι Ευρωπαίοι ότι τους κορόιδευε, πήγε σαν καλό παιδί και υπέγραψε.

22.50: Αλέξης Τσίπρας: “Δεν έχω καταλάβει. Η ΝΔ μας λέει ότι μόλις βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπαν οι πρόσφυγες να έρθουν εδώ… Ποιος πρωθυπουργός θα μπορούσε να μείνει όταν έχασε την πλειοψηφία βουλευτών του;”. Μπα, μη το λες, Αλέξη. Εδώ ο βασικός σου αντίπαλος πάει σε εκλογές με το… δακτυλίδι του φευγάτου Σαμαρά!

22.50: Αυτό που καταλαβαίνουμε σήμερα είναι ότι οι εκλογές κρίθηκαν απόψε. Ο Τσίπρας είναι ο μεγάλος νικητής. Από Δευτέρα στους διαδρόμους της Συγγρού αλλάζουν σύνθημα. Από το «αριστερή παρένθεση» πηγαίνουν στη «μεϊμαράκεια παρένθεση».

22.49: “Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει γιατί πάμε σε εκλογές” είπε ο Μεϊμαράκης. Για να κερδίσει πάει ο Τσίπρας σε εκλογές. Και θα χάσεις χωρίς να το… καταλάβεις, Βαγγέλα μας.

22.47: Αλ. Τσίπρας: Έντονη πολιτική διαφοροποίηση και διεκδίκηση ήταν η στάση μου απέναντι στην κ. Μέρκελ.

 

22:48ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: “Η σχέση μου με την κ. Μέρκελ ήταν θέση αμοιβαίου σεβασμού, αλλά και έντονης πολιτικής διαφοροποίησης και διεκδίκησης. Είχα το θάρρος να μιλήσω στο Βερολίνο για το κατοχικό δάνειο και τη Siemens. Όταν κάποιος διεκδικεί, γίνεται πολύ πιο σεβαστός από κάποιος που λέει ναι σε όλα. Κρίσιμες οι ελληνικές εκλογές και για την Ευρώπη. Αν δεν επανεκλεγούν αυτοί που πάλεψαν και κέρδισαν νίκες το μήνυμα θα είναι αρνητικό για τις δυνάμεις της αλλαγής που έρχονται στην Ευρώπη, στην Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλλία. Παλεύουμε να αλλάξουμε και όχι να βγούμε από την Ευρώπη”.

22:40 Αλ. Τσίπρας: “Ήμουν πρωθυπουργός και ζητήθηκε η γνώμη μου για την ομαλή συνέχεια. Πράγματι έχουμε αποτελέσματα. Σήμερα, και μετά από μεγάλες προσπάθειες μας, έχουμε ευχάριστα νέα για το ΕΣΠΑ. Βάλαμε με τον κ. Ρέντσι επί τάπητος το ζήτημα των προσφυγικών ροών. Στην Ελλάδα οι βάρκες έρχονται χωρίς διακινητές, οι άνθρωποι αυτοί είναι μαθημένοι να βυθίζουν τις βάρκες όταν τους πλησιάζει το λιμενικό”.

22:37 Ευ. Μεϊμαράκης: “Κανείς δεν με είχε ρωτήσει για υπουργούς στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, φαίνεται είχε προνομιακή αντιμετώπιση ο κ. Τσίπρας. Θα εξετάσουμε το θέμα του υπουργείου για τη μετανάστευση. Τόσο καιρό η κ. υπουργός δεν έκανε τίποτα”.

22.37: Για τη διαδικασία σχετικά με τις κόκκινες κάρτες μίλαγε ο Χαρίτος, ο Μεϊμαράκης πετάχτηκε και είπε ότι ο ελληνικός λαός θα βγάλει κόκκινη κάρτα στον Τσίπρα! Τι… πρωτότυπο χωρατό! Παλεύει να τον εκνευρίσει τον Αλέξη αλλά… “Συγχαρητήρια” και πολύ γέλιο ήταν η απάντηση Τσίπρα!

22.34: Συνεχίζει ο Μεϊμαράκης να λέει ότι δεν αναγνωρίζει τον Τσίπρα, με το γνωστό ντε λα μαγκέν (της πλάκας) υφάκι. “Ένα επιχειρημα θα ακούσουμε;” απάντησε γελώντας ο Τσίπρας! Μιλάμε για αδιανόητο ΓΛΕΝΤΙ. Σας το είπαμε. Εκκλησία κλέβει σήμερα ο Τσίπρας!

22:32 Αλ. Τσίπρας (σε νέο ΓΛΕΝΤΙ Βαγγέλα): “Ο κ. Μεϊμαράκης παραδέχθηκε ότι σχέδιό τους ήταν τα πλεονάσματα, για να πληρώνουν ένα χρέος που δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Πήγαμε σε άλλες χώρες, ακόμα και στο Ιράν, όχι για να πάρουμε λεφτά για το χρέος, αλλά για να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης. Όσες πόρτες χτυπήσαμε για επενδύσεις, τις βρήκαμε ανοιχτές. Οι προηγούμενες κυβερνήσειις ξεκίνησαν το χρέος από το 120 και το φτάσατε στο 180%”

11960254 1061247073888016 846769142714900765 nΤο ΧΩΝΙ σχολιάζει: Τελικά, ο Μειμαράκης είναι φερέφωνο του Σόιμπλε ή επικίνδυνα άσχετος;;;;

 

Αυτό που είπε για το χρέος ο Μειμαράκης πρέπει να είναι η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ όλων των εποχών!!! Μα, ΟΛΩΝ!!!

Ο άνθρωπος είναι ένας απλός μπουζουκόβιος, που ο καημένος δεν ξέρει. Τι βγήκε να πει ο απίστευτος αυτός “μαγκίτης”;

Οτι το σωστό είναι ο Ελληνας πρωθυπουργός ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ, γιατί έτσι δε θα μας δανείσει το ΔΝΤ!!!

Μα, η πραγματικότητα είναι η ακριβώς αντίθετη!!!

Οτι το ΔΝΤ θέτει ως ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ το να γίνει βιώσιμο το χρέος… ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΕΙ!!!! Αυτό είναι το επιχείρημα της Ελλάδας εναντίον της λογικής Σόιμπλε!!!

Και είναι το εργαλείο της ελληνικής πλευράς, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!!!

Αλλά ο Μειμαράκης δεν το έχει καταλάβει! Γιατί, αν το έχει καταλάβει, και λέει αυτά τα απίστευτα που λέει, τότε είναι ένας συνειδητός θιασώτης της λογικής Σόιμπλε, τόσο φανατικός, που τόλμησε να πει αυτό που δεν τολμά να πει κανείς Γερμανός δημόσια. Αλλά το τόλμησε ο Μειμαράκης!!!

ΠΟΤΕ κανείς ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ δεν θα τολμούσε να πει αυτή την κορυφαία βλακεία. Και ο χαρακηρισμός “βλακεία” είναι η επιεικής επιλογή. Η άλλη είναι να συμπεράνουμε ότι ο Μειμαράκης είναι το φερέφωνο του Σόιμπλε!!!

Ας διαλέξει τώρα, έτσι όπως τα έκανε: Είναι φερέφωνο ή επικίνδυνα άσχετος;

 

22:30 Ευ. Μεϊμαράκης: “Η συμφωνία αποδέχεται ότι είχε γίνει κούρεμα και ότι το χρέος μπορεί να αναδιαρθρωθεί. Ο κ. Τσίπρας μεταλλάχτηκε, δεν λέει πια για διαγραφή, τα υπέγραψε. Δεν τον αναγνωρίζω”. Δεν πειράζει Ευάγγελε. Εσύ να αναγνωρίζεις τον σύμβουλο σου, τον Παπασταύρου.

22:28 Ευ. Μεϊμαράκης: “Με τα πλεονάσματα που προβλέπαμε και με την αύξηση του ΑΕΠ, το χρέος ήταν βιώσιμο. Αν και γνωρίζουμε ότι αύξησε το χρέος, λέμε ότι αυτό πρέπει να συζητηθεί, αλλά δεν λέμε αν είναι βιώσιμο ή όχι, γιατί θα σταματήσει η χρηματοδότηση της χώρας”. Ο πλανήτης ΟΛΟΣ λέει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, ο Τσίπρας κέρδισε ήδη αναδιάθρωση χρέους και μόνο ο Σόιμπλε με τον Μεϊμαράκη δεν τολμάνε να πούνε αν το χρέος είναι βιώσιμο!

11960254 1061247073888016 846769142714900765 nΤο ΧΩΝΙ σχολιάζει: Το πρωτο μέρος είχε έναν ξεκάθαρο νικητή‏

 

Σήμερα βλέπουμε έναν πολιτικό που επικαλείται στοιχεία και έναν πολιτικάντη, που πετάει συνθήματα. Αυτο είδαμε στο πρώτο μέρος της τηλεμαχίας των δύο.

Προφανώς, και υπάρχει ένα κομμάτι του λαού που παραπλανάται από τα συνθήματα.

Ομως, ένας πολιτικός δεν μπορεί να σχεδιάζει στρατηγική βάσει αυτού του ψηφοφόρου. Εκτός και αν ο στόχος του ΔΕΝ είναι να κερδίσει τις εκλογές ΑΛΛΑ απλά να κρατήσει το ποσοστό του προκατόχου του. Για σκεφτείτε το…

Ο Μειμαράκης σήμερα βγήκε ξεκάθαρα ως Βαγγέλας. Ως ο τύπος με τα μουστάκια, που αποτελεί μια εύθυμη φιγούρα για τον παλιό δεξιό, που θυμάται -καθώς τον βλέπει- τα παλιά καλά χρόνια, που γλεντούσε με τη ΔΑΠ στα μπουζούκια.

ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ευελπιστείς να κερδίσεις τους αναποφάσιστους, όταν αρχίζεις τα “μόρφωμα” και τα δήθεν “κρυφά σχέδια” που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, και το έχει καταλάβει και το παρδαλό κατσίκι, που εντωμεταξύ έχει ξεκαρδιστεί στα γέλια με αυτά που ακούει από το στόμα του Μειμαράκη, απόψε.

Το μόνο που κάνει απόψε ο Μειμαράκης είναι να φανατίσει λίγο ακόμη τον οπαδό του Αδωνι. Αυτός έχει την αδυναμία να θέλει την πρωτιά. Να κυβερνάει. κατά την άποψή μας, αυτό προσπαθεί να κάνει σήμερα ο Βαγγέλας. Να φανατίσει και άλλο τους ψηφοφόρους της ΝΔ του Ιανουαρίου. Γιατί ο στόχος του είναι κρατήσει το ποσοστό του Σαμαρά. Δεν τον νοιάζει να νικήσει. Τον νοιάζει ΜΟΝΟ να μη χάσει τους Σαμαρικούς!

22.19: Η ώρα για το διαφημιστικό διάλειμμα, το πρώτο της βραδιάς

22.17: Αλ. Τσίπρας: Δώσαμε τη μάχη για το δίκιο του ελληνικού λαού

“Μετράει ότι δώσαμε τη μάχη για το δίκιο του ελληνικού λαού. Η απομείωση του χρέους και το Ταμείο να μην είναι εκποίησης αλλά αξιοποίησης, το θέμα του ΑΔΜΗΕ που πρέπει να μείνουν στο δημόσιο. Ποιος θα τα αξιοποιήσει αυτά προς όφελος της χώρας. Αυτοί που λένε ναι σε όλα, ή αυτοί που πάλεψαν μέχρι το τέλος;

Όταν δίνεις έναν αγώνα, πρέπει να κρίνεις με βάση το τι έχεις στα χέρια σου. Αυτή τη συμφωνία αφήνει πολλά ανοιχτά ζητήματα, δεν τα είχαμε προηγουμένως. Το κρίσιμο είναι να βγούμε από την επιτροπεία, εφαρμόζοντας γρήγορα όσα συμφωνήσαμε, αλλάζοντας όσα μπορούμε.

 

Το κρίσιμο από εδώ και πέρα είναι να βγούμε από τη μέγγενη της επιτροπείας”

22:14: Σιγά μην έχανε την ευκαιρία για ”κόκκινη κάρτα” ο Αλέξης Τσίπρας μετά την αποθέωση Βαγγέλα στην καλή Γερμανία: “Η Ευρώπη είναι πεδίο πάλης. υπάρχουν πολιτικά στρατόπεδα. το στρατόπεδο της Δεξιάς έχει την ηγεμονία η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε. Η Ευρωπαική αριστερά μας υποστήριξε. Εσείς είχατε την άποψη της κ. Μέρκελ ότι το χρέος είναι βιώσιμο”

22.10: Μην ακούτε για συντηρητική Ευρώπη που μας έχει πιει το αίμα! Τον Βαγγέλα να ακούτε που πριν λίγο στην ΕΡΤ ΑΠΟΘΕΩΣΕ Μέρκελ, Σόιμπλε και τη… καλή, γλυκιά Ευρώπη που μας αγαπάει! Ούτε τα προσχήματα!

22.07: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του debate. Ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος που αφορά στην εξωτερική πολιτική.

22:03 Αλ. Τσίπρας: Δεν υπάρχει άλλος πολιτικός που με τόση ειλικρίνεια να έχει παραδεχθεί λάθη. Καιρός όμως να σταματήσουμε να στεκόμαστε στο παρελθόν. Εγώ αισθάνομαι περήφανος για το σκληρό αγώνα που δώσαμε. Κερδίσαμε έδαφος, δεν πρέπει να πάμε πίσω.

Το ΧΩΝΙ σχολιάζει: Η ΝΕΑ ασυναρτησία Μειμαράκη δείχνει τη συνέχεια!

“Μήπως ο Βαρουφάκης κρατάει από κάπου τον Τσίπρα;” Αυτό διερωτήθηκε ο Μειμαράκης, στην τοποθέτησή του. Η ασυναρτησία πάει σύννεφο!!! Ο Βαγγέλας επέμεινε στο ίδιο παραμύθι, ότι τάχα ο Τσίπρας είχε κρυφό σχέδιο για τη δραχμή. ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΑ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.

Γιατί;

Μα, γιατί ξέρει ότι απευθύνεται στους φανατικούς και ΜΟΝΟ. Δεν μπορεί να πιστεύει ότι μ’ αυτές τις βλακείες, που έχουν συνθλιβεί από την πραγματικότητα την ίδια, μπορεί να πείσει τους αναποφάσιστους.

Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος μιλάει ΜΟΝΟ στους οπαδούς του Αδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη. Στο Σαμαρικό ακροατήριο, δηλαδή!

Συμπέρασμα; Θα περιμένουμε και άλλη ένταση προς το τέλος. Μα, ΜΟΝΟ αυτό έμεινε πια στον Μειμαράκη, να φανατίσει τον κόσμο του.

Οπότε, αυτοί οι οπαδοί του Αδωνι τι γουστάρουν; Μαγκιά, κλανιά και…

Αυτά θα δούμε. Στοίχημα;

22:02 Αλ. Τσίπρας: “Οταν πήρα το 62%, γιατί δεν προχώρησα στο Grexit κ. Μεϊμαράκη; Δεν έχουν βάση οι ισχυρισμοί σας. Η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης υπήρχε από πριν, όχι μόνο τώρα, λόγω των capital controls. Το θέμα των δανείων είναι κρίσιμο. Πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα των κόκκινων δανείων και ελάφρυνση των επιχειρήσεων”.

22.00: Συνεχίζει να… γλεντάει τον Μεϊμαράκη ο Τσίπρας: “Κε Μεϊμαράκη, βλέπω διαβάζετε κρυφά Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου τελευταία”!!!

21:57: Ευ. Μεϊμαράκης: “Ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι βρήκαμε άδεια ταμεία. Λέει ψέματα. Γιατί τότε ζήτησε παράταση, χωρίς να πάρουμε ρευστό; Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι είχαμε συμφωνήσει με τον κ. Τσίπρα το Grexit. Ήξερε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες και ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι έκανε πίσω. Εμείς διδαχθήκαμε από τα λάθη μας. Με νέους ανθρώπους, ικανούς, άξιους, θα συγκρουστούμε με τη διαπλοκή και θα εφαρμόσουμε μεταρρυθμίσεις”. Ποιοι είναι οι νέοι άνθρωποι, Βαγγέλα; Ο Άδωνις, ο Βορίδης, ο Κεφαλογιάννης και η Βούλτεψη; Καλά, τα ψηφοδέλτια του κόμματος σου τα… είδες;

21.52: Αλ. Τσίπρας: “Παραλάβαμε έλλειμμα και άδεια ταμεία, και η πέμπτη αξιολόγηση ήταν στο τραπέζι. Το μεγαλύτερο ψέμα ήταν η πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Εμείς θα παλέψουμε προς όφελος του ελληνικού λαού”.
11960254 1061247073888016 846769142714900765 nΤο ΧΩΝΙ σχολιάζει: Ο Βαγγέλας σε ελεύθερη πτώση! Εχασε τα αυγά και τα πασχάλια!!!

Μεγαλειώδης η νίκη του Τσίπρα, μέχρι τώρα, στη συζήτηση. Ειδικά, αναφορικά με το θέμα των αριθμών της ελληνικής οικονομίας, ο ψεύτης αποδείχθηκε περίτρανα.

Ο Μεϊμαράκης είπε ότι η Ελλάδα στο πρώτο εξάμηνο είχε ύφεση, έλλειμμα και εκτοξεύθηκε η ανεργία. Αμέσως μετά ο Τσίπρας έκανε χρήση της κόκκινης κάρτας του, και ανέφερε τα επίσημα νούμερα της ΕΛΣΤΑΤ. Και ΟΛΑ διαψεύδουν τον Μειμαράκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μειμαράκης στην επόμενη ερώτηση ξέχασε και τι τον ρώτησε η Ζαχαρέα αλλά και το όνομά της!!! Μιλάμε για τη γυναίκα του Ρουσόπουλου, τώρα!!! Αλλά το ξέχασε.

Και επειδή ακριβώς κατάλαβε ότι έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, αμέσως μετά ξεκίνησε την επίθεση. Να πείσει τουλάχιστον τους φανατικούς, που έχουν μείνει στο ακροατήριό του. Αρχισε να χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως μόρφωμα. Μιλάμε για το κόμμα, το οποίο παρακαλάει να συγκυβερνήσει!

Ο Βαγγέλας σε ελεύθερη πτώση, λέμε….

21.45: Αλέξης Τσίπρας για το ασφαλιστικό: “Δεν ισχύει αυτό που λέει ο Αλέξης Μητροπουλος πως το ύψος της σύνταξης θα συνδεθεί με τα περιουσιακά στοιχεία”. Ο Τσίπρας δεσμεύτηκε πως θα υπάρξουν ισοδύναμα έτσι ώστε να μην τεθεί σε εφαρμογή η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και δήλωσε πως είτε υπήρχε συμφωνία είτε όχι είναι μία βραδυφλεγής βόμβα κατηγορώντας τον Σαμαρά και Βενιζέλο πως αυτό ήταν αποτέλεσμα του PSI.

21:42 Και τρίτη κόκκινη κάρτα από Τσίπρα: απάντησε πως στην διακυβέρνησή του πως είχαμε 186.000 νέες θέσεις εργασίες και παραδέχθηκε πως υπήρξε μία αύξηση λόγω των capital controls. Του είπε πως του θυμίζει το ανέκδοτο με τον μεθυσμένο που ενώ έχει μεθύσει πίνει ένα σφηνάκι και την επόμενη ημέρα λέει πως τον χάλασε αυτό το σφηνάκι.

21.40: Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε πως το τρίμηνο του καλοκαιριού αυξήθηκε η ανεργία και τα χρήματα που ήρθαν στην αγορά. Παράδεισος η Ελλάδα επί Σαμαρά! Αυτό το τρίμηνο μας τα… χάλασε όλα!

21.39: Δεύτερη κόκκινη κάρτα από Τσίπρα που δήλωσε πως τα τελευταία χρονια των Μνημονίων υπήρξε μία τρομακτική αποεπένδυση στη χώρα. Για την Cosco δήλωσε πως κατάφεραν να πάρουν μεγαλύτερη ποσόστωση για το ελληνικό δημόσιο.

21.38: “Ομαδικές απολύσεις ποτέ δεν υπήρξαν για εμάς” είπε ο Μεϊμαράκης! Κι όμως, το είπε. Κυριάκο Μητσοτάκη μην κλαις. Θα αστειευόταν!

21.35: Ο Αλέξης Τσίπρας για τις Σκουριές: “Η εταιρεία εκβιαστικά χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους. Είμαστε και με τους εργαζόμενους αλλά και με το περιβάλλον. Θα εφαρμοστούν οι νόμοι. Αν η εταιρεία μολύνει το περιβάλλον θα κλείσει αν όχι θα συνεχίσει να λειτουργεί. Επενδύσεις θα έρθουν στη χώρα με σταθερό φορολογικό σύστημα και καταπολέμηση της διαφθοράς”.

11960254 1061247073888016 846769142714900765 nTo XΩΝΙ σχολιάζει: Ρωτήθηκε ο Μειμαράκης για τη διαπλοκή… και άρχισε τα παλαβά!!!

Λάθη η διαπλοκή, οι κομματικές προσλήψεις και τα δάνεια, που ξέσκισαν το χρέος της χώρας. Αυτό απάντησε ο Μεϊμαράκης, όταν τον ρώτησε ο Σρόιτερ αναφορικά με τη διαπλοκή, που γεννήθηκε και “μεγαλούργησε” την τελευταία 40ετία. Ομως, αυτή η απλοική βλακεία δεν ήταν τίποτα μπροστά σ’ αυτό που ερχόταν σε λίγο….
“Δεν κατεβάζω το επίπεδο εγώ” είπε ο Μειμαράκης, ο δημιουργός του “ψευταράκου”. Και επέμεινε στην επαντοποθέτησή του. Οτι ο Τσίπρας ρίχνει το επίπεδο. Και όταν πήρε το λόγο για να απαντήσει, είπε τις απίστευτες ηλιθιότητες!

Με κορυφαία, φυσικά, ότι ο Φαλτσιανί (ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη Λίστα Λαγκάρντ) είναι πληρωμένος συνεργάτης των Podemos! Αρα, αναξιόπιστος, δεδομένου ότι είναι φίλος του ΣΥΡΙΖΑ της Ισπανίας….
ΜΠΡΑΒΟ στη ΝΔ. Τρομερό επιχείρημα του Μειμαράκη. Οτι ο Φαλτσιανί είναι κομματικός!!! Και άρα, αναξιόπιστη η μαρτυρία του.

Να πούμε συγχαρητήρια στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μειμαράκη, που του υπέδειξαν αυτή τη στρατηγική. Εχει πολλές ελπίδες να πείσει το λαό ότι η Λίστα Λαγκάρντ δεν είναι αξιόπιστη!!! Επειδή το είπε στα ξεκάρφωτα στο ντιμπέιτ… ο Μειμαράκης!

21.30: Νευρίασε ο Μεϊμαράκης, τέλος στα ψεύτικα χαμόγελα! Είπε ότι ο Τσίπρας ρίχνει χαμηλά το επίπεδο! Ε, μα βέβαια… Άκου επίπεδο τώρα, να μιλάς για τη διαπλοκή!

21.29: Δε θα μπορούσε να αφήσει τέτοια ευκαιρία ο Τσίπρας: “Σας άκουσα ότι η κυβέρνησή μας έκανε πολύ λίγα πράγματα. Θα ήθελα να θυμίσω ποια κόμματα έπαιρναν τα μαύρα χρήματα της Siemens; Θα ήθελα να θυμίσω εάν οι υποθέσεις φοροδιαφυγής ελέγχθηκαν από τη ΝΔ. Έχετε βούληση να συγκρουστείτε με τη διαπλοκή;”

Ποιά ήταν τα κόμματα που έπαιρναν το 3% από τη Siemens μήπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ; Ποια κόμματα ήταν όταν έφυγε ο Χριστοφοράκος; Ερευνήθηκαν οι υποθέσεις σκανδάλων και διαφθοράς; Χθες ο κ. Φαλτσιανί έδωσε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την αποφασιστικότητά της κατά της διαφθοράς. Εσείς αντίθετα πήγατε με τον κ. Παπασταύρου παρέα στις Βρυξέλλες.

21:26: Ευ. Μεϊμαράκης για… Όσκαρ: “Μην μας κάνουν μαθήματα περί διαπλοκής κάποιοι που δεν έφεραν ούτε ένα νομοσχέδιο για τη διαπλοκή. Εμεις κάναμε σειρά μέτρων. Μπορεί να μας πει ο κ. Τσίπρας ένα μέτρο που έφερε; Το μόνο που έκανε είναι ότι κατάργησε τη διαύγεια. Έφερε στη Βουλή έναν νόμο για τα ΜΜΕ χωρίς να τον περάσει”. Δηλαδή σαράντα χρόνια σκανδάλων και διαπλοκής από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ισούνται με… σειρά μέτρων σύμφωνα με τον Μεϊμαράκη!

21.25: Α. Σρόιτερ προς τον Αλέξη Τσίπρα: Προσυπογράφετε τις καταγγελίες για προσωπική εμπλοκή του κ. Μεϊμαράκη στο ζήτημα των υποβρυχίων; – Σαφής ο Αλέξης Τσίπρας: “Το θέμα δεν είναι ποιά είναι η γνώμη μου για τον κ. Μεϊμαράκη τον οποίο τιμά, αλλά τι εκπροσωπεί”

21.22: Αλ. Τσίπρας: Είναι επιθυμία της διαπλοκής να με πάρει στην αγκαλιά της, αλλά δεν θα τα καταφέρει. Στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, κάποιοι προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν προεξοφλώντας το αποτέλεσμα των εκλογών. Να θυμίσω ότι και στο δημοψήφισμα έλεγαν για ντέρμπι και είδαμε τι έγινε!

11960254 1061247073888016 846769142714900765 nTo XΩΝΙ σχολιάζει: Με χαμόγελα ξεκινήσανε οι δυο τους

Αναμενόμενη η πρώτη ερώτηση από την Ολγα Τρέμη στον Τσίπρα. Τον καλεί να αποφασίσει στο υποτιθέμενο δίλημμα: ακυβερνησία ή συγκυβέρνηση… με τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Λες και δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι πέρα από την παρα φύση συνεργασία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ” της απάντησε ο Τσίπρας.
Ο Μειμαράκης από τη μεριά του επέμεινε να τονίζει ότι είναι ο “ενωτικός” και ο Τσίπρας όχι. Και αναφορικά με τους χαρακτηρισμούς προς τον Τσίπρα, είπε ότι μετά τις εκλογές, από τη μεριά του, μπορεί να τα ξεπεράσει αυτά. Λόγια του αέρα, σαν να λέμε…

Ενδιαφέρον το παράθυρο στις απαντήσεις. Κάθε φορά που απαντά ο ένας, χαμογελά ο άλλος. Πλάκα έχει…

21.20: Δε θέλησε να πει ονόματα για το με ποιους θα συνεργαστεί ο Βαγγέλας. Κρίμα και θέλαμε να ακούσουμε τα ονόματα του Βενιζέλου, του Λοβέρδου και του Σταύρου.
1442254111416421
21.17: Ξεκίνησε το γέλιο. Η Τρέμη δίνει πάσα στον Μεϊμαράκη για να μιλήσει για την… Εθνική Ελλάδος της πολιτικής. Και ο Βαγγέλης πήρε την πάσα και έβαλε αυτογκόλ: Για μια ακόμη φορά φανέρωσε ότι δε θέλει να κυβερνήσει ο ίδιος αλλά να συνεργαστεί με… όλους. Εντάξει, Βαγγέλη, μην αγχώνεσαι. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνεις πρωθυπουργός.

21.16: Αλ. Τσίπρας: “Τώρα που έχουν επιλέξει κάποιοι να πάνε νομισματοκοπείο, δεν υπάρχει ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης. Το πρόβλημα με τον κ. Μεϊμαράκη είναι ότι έχουμε ριζικές διαφορές σε μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως στο ζήτημα του χρέους”.

21.15: Δυνατά μπήκε ο Αλέξης Τσίπρας! “Θα υπάρξει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών. Αλλά κανονική κυβέρνηση. Ή προοδευτική κυβέρνηση ή συντηρητική κυβέρνηση. Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ δε γίνεται να υπάρξει, αυτό είναι μια παρά φύσιν συνεργασία”!

21.11: Ο πρώτος κύκλος θα έχει δύο γύρους, ο ένας θα αφορά εσωτερική πολιτική, οικονομία, ανάπτυξη και ο δεύτερος εξωτερική πολιτική, ασφάλεια, μεταναστευτικό.

21.09: Απέναντι από τους πολιτικούς αρχηγούς θα βρεθούν οι ίδιοι δημοσιογράφοι που υπέβαλαν τις ερωτήσεις και στο προηγούμενο debate: Όλγα Τρέμη(MEGA), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ(ALPHA), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Μάκης Γιομπαζολιάς (ΕTV).

 

Share

Recent comments