Βαφτίζοντάς την ως «νέο χώρο» Ο Τόσκας ξανανοίγει την Αμυγδαλέζα

4 days ago
450 Views

Αφού έστησαν… μια παιδική χαρά και έβαλαν ασύρματο ίντερνετ, δηλώνουν έτοιμοι να φιλοξενήσουν 300 πρόσφυγες

«Ο νέος χώρος», όπως ονόμασε η κυβέρνηση την Αμυγδαλέζα, εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, προκειμένου να φιλοξενήσει περίπου 300πρόσφυγες. 

Στην ουσία είναι ο ίδιος χώρος που ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευε τη λειτουργία του και ζητούσε το κλείσιμο του λόγω των «άθλιων συνθηκών διαβίωσης». Μοναδικές παρεμβάσεις για το «νέο χώρο», είναι το ασύρματο ίντερνετ καθώς και μια μικρή παιδική χαρά που τοποθέτησαν.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στο νέο αυτό τμήμα θα λειτουργεί, νέα κλειστή δομή και κέντρο κράτησης, στο οποίο θα φιλοξενηθούν μετανάστες και πρόσφυγες, για διάστημα δέκα ημερών.

Στο συγκεκριμένο χώρο πρόκειται να φιλοξενηθούν πρόσφυγες με οικογένειες και μικρά παιδιά που επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους, μέσω των διεθνών οργανισμών μετανάστευσης. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κάνουν άρση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει στα νησιά (γι’ αυτό και περνούν σε κατάσταση κράτησης) και στην συνέχεια θα μεταφέρονται στην Αμυγδαλέζα μέχρι να εκδοθούν τα διαβατήρια από τις πρεσβείες τους.

Στη συνέχεια θα αναχωρούν αεροπορικώς συνοδευόμενοι για τις χώρες καταγωγής τους.

Εικόνες από το εσωτερικό των εγκαταστάσεων  Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας










Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *