Βέττας (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν θα ψηφίσουμε άλλα μέτρα λιτότητας

May 3, 2016
307 Views
ImageHandler

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση αντιπρότεινε στους δανειστές τον «κόφτη» με στόχο την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε άλλα μέτρα λιτότητας», διεμήνυσε o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας.

«Την τελευταία στιγμή έχει μπει ένα θέμα που αφορά την ψήφιση, κατά τη βούληση του ΔΝΤ, προληπτικών μέτρων… Εμείς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε τέτοια μέτρα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε άλλα μέτρα λιτότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Mega» ο κ. Βέττας.

Ο βουλευτής διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση αντιπρότεινε στους δανειστές τον «κόφτη» με στόχο την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

«Κάθε τρίμηνο που θα βγαίνουν τα αποτελέσματα της Eurostat, τότε, αν υπάρχει απόκλιση από τα μέτρα τα οποία θα έχουν ψηφιστεί, θα επεμβαίνει ένας μηχανισμός με εντολή του υπουργού Οικονομικών και θα πάμε σε περικοπή δαπανών. Θα δούμε ποιών. Ακόμα δεν έχει συζητηθεί αυτό το κομμάτι», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ θέλει περικοπές δαπανών (συντάξεις, μισθοί δημοσίου) και καμία ανάμειξη του υπουργού Οικονομικών σε όποιες περικοπές θα γίνουν, ενδεχόμενο στο οποίο αντιδρά η Αθήνα.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title