ΑΡΓΟΣ: Μάχη ενός εναντίον όλων ? Και Όλοι εναντίον ενός …

1 month ago
1928 Views
DSC_3792

Η Αντιπεριφέρεια Αργολίδας για το έργο της ανάπλασης του Άργους

DSC07681Ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Αργολίδας για το έργο της αστικής ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Άργους: Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Καμπόσος επανειλημμένα προσπαθεί με ψέματα και υποκρισίες να συκοφαντήσει και να βάλλει εναντίον της Περιφερειακής Αρχής και των εκπροσώπων της Αργολίδας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αποκορύφωμα του εμπαιγμού και της συκοφαντίας αποτελούν οι τελευταίες δηλώσεις του σε ότι αφορά το έργο της αστικής ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Άργους.

Ο κ. Δήμαρχος μετά τις φωτογραφήσεις του (ανφάς και προφίλ) στην πλατεία του Άργους όπου διακαώς προσπαθούσε να ταυτίσει τον εαυτό του με το συγκεκριμένο έργο, έρχεται τώρα να επιρρίψει ευθύνες  στην Περιφερειακή Αρχή για τη δήθεν καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών.

Τελικά κ. Καμπόσε ποια είναι η αλήθεια για το έργο της ανάπλασης του κέντρου του Άργους; Είναι έργο δική σας έμπνευσης; Χρηματοδοτήσατε εσείς τη μελέτη ή μήπως χρηματοδοτήσατε την κατασκευή του;

Δεν περιμένουμε απάντηση κ. Δήμαρχε στα ανωτέρω ερωτήματα, γιατί γνωρίζετε πολύ καλά, όπως άλλωστε γνωρίζουν και οι δημότες του Άργους, ότι το έργο αυτό εντάχθηκε με προσωπική παρέμβαση και επιμονή του κ. Τατούλη στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο και η σύμβαση του υπογράφτηκε στις 6.2.2015. Aκόμα και η μελέτη του έργου προϋπολογισμού 492.808,11 € πληρώθηκε απo το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού του έργου ανέρχεται σε 6,664,140.00 € και είναι το μεγαλύτερο και το σημαντικότερο έργο που έχει γίνει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ότι αφορά τις αστικές αναπλάσεις. Χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από την Περιφέρεια και η μοναδική ευθύνη του Δήμου ήταν η σωστή επίβλεψη στην κατασκευή του.

Δυστυχώς κ. Δήμαρχε το έργο παρουσιάζει καθυστερήσεις και γι’αυτό έχετε εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη. Μέχρι σήμερα έχετε ζητήσει από την υπηρεσία μας πέντε παρατάσεις και σας έχουν δοθεί. Η πέμπτη παράταση έχει καταληκτική ημερομηνία 30.9.2016 και μέχρι τότε όπως πολύ καλά γνωρίζετε πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο του έργου.

Αφήστε λοιπόν τα μεγάλα λόγια, τους κομπασμούς και τις αλαζονείες. Φροντίστε μέχρι τις 30.9.2016 το έργο να ολοκληρωθεί τηρώντας απόλυτα τους όρους της υπογραφείσας σύμβασης.

Έχετε την  αποκλειστική ευθύνη εάν μετά την ανωτέρω ημερομηνία δεν παραδοθεί το έργο στους πολίτες.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας για δήθεν καθυστερήσεις στην πληρωμή του έργου από πλευράς της Περιφέρειας Πελοποννήσου τους ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας λογαριασμός ο οποίος έχει κατατεθεί στις υπηρεσίες μας και δεν έχει πληρωθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν εκδοθεί εννέα (9) λογαριασμοί, οι οποίοι έχουν αποπληρωθεί στο σύνολο τους.

Προκαλούμε τον κ. Δήμαρχο να μας πει έστω και ένα λογαριασμό ο οποίος έχει κατατεθεί στην υπηρεσία μας και δεν έχει πληρωθεί. Οφείλει να γνωρίζει άλλωστε ότι έχουν προπληρωθεί και υλικά τα οποία δεν έχουν ακόμα ενσωματωθεί στο έργο.

Προειδοποιούμε τον κ. Καμπόσο ότι τα ψέματα τελείωσαν.

Στο εξής θα παίρνει άμεσα απαντήσεις κάθε φορά που θα επιδιώκει με απρέπειες, ψευδολογίες και συκοφαντίες να παραπλανεί τους δημότες.

Αναστάσιος Χειβιδόπουλος

Βασίλειος Σιδέρης

Θεοφάνης Στεφανόπουλος

Ελένη Παναγιωτοπούλου

Χρήστος Αντωνόπουλος

Ιωάννης Σαρρής

Αναστάσιος Τζανής

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *