ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Απέσπασε χιλιάδες ευρώ από απάτες μέσω τηλεφώνου περίπου 150.000 ευρώ!

Apr 27, 2016
709 Views
a6617e33-9fa4-44ca-9b35-a83f727aec6a

Τον τρόπο να βγάζει εύκολα χρήματα είχε βρει ένας 38χρονος, ο οποίος συνελήφθη στον Πειραιά από την αστυνομία.

Ο ίδιος επικοινωνούσε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων, υποδυόμενος τον εμπορικό συνεργάτη – προμηθευτή, χρησιμοποιώντας πραγματικά ονόματα για να πείσουν πολλούς από αυτούς να συνεργαστούν μαζί του.

Τους ζητούσε να καταβάλουν σε οδηγούς ταξί, με εντολή του, συμφωνηθέντα ποσά για την παραλαβή δεμάτων, υποσχόμενος ότι άμεσα θα τους επισκεπτόταν για να τους πληρώσει.

Ακολούθως τηλεφωνούσε σε ανυποψίαστους οδηγούς ταξί και μέσω τηλεφωνικών κέντρων τους ζητούσε να μεταβούν σε συγκεκριμένες διευθύνσεις. Εκεί τους ανέμενε ο ίδιος, τους παρέδιδε δέματα (συνήθως κενές θήκες CD) αλλά  και  έναν φάκελο που είχε ως παραλήπτη κάποιο στέλεχος επιχείρησης μαζί με μια απόδειξη πληρωμής. Στη συνέχεια ζητούσε από τους οδηγούς ταξί, να επιστρέψουν στο σημείο με τα χρήματα και το φάκελο που τους είχε δώσει.

Πάντα για τις τηλεφωνικές του επαφές χρησιμοποιούσε κάρτες κινητών τηλεφώνων που αντιστοιχούσαν σε αλλοδαπούς, τις οποίες στη συνέχεια απενεργοποιούσε ώστε να μην εντοπίζεται!

Από την αστυνομική έρευνα πρόεκυψε ότι τα τελευταία χρόνια εξαπάτησε περισσότερα από 70 άτομα σε Αττική, Κορινθία, Εύβοια, Ναύπλιο, Βόλο, Καλαμάτα, Τρίπολη, Κατερίνη, Χανιά, καταφέρνοντας να αποσπάσει περίπου 150.000 ευρώ!

Ακόμη σε βάρος του εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση για απάτες. Με τη σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Ανακριτή.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title