Ανεμοστρόβιλος σε Βαρθολομιό και Λεχαινά σάρωσε τα πάντα (Photos-Video)

1 week ago
757 Views

Δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμα του, ανεμοστρόβιλος που πέρασε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, από την περιοχή του Βαρθολομιού έως και την περιοχή των Λεχαινών.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και σε δρόμους, ενώ οι καταστροφές είναι εκτεταμένες και σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις…

Οι κάτοικοι των περιοχών με τη συμβολή της Πυροσβεστικής, προσπαθούν να σώσουν ότι σώζεται και να προστατέψουν τις οικίες τους, ενώ έχουν γίνει πάνω από 50 κλήσεις για κοπές δένδρων στην ευρύτερη περιοχή.

Να σημειωθεί σαν πρώτη εκτίμηση ό,τι η ζημιά στο δίκτυο της ΔΕΗ είναι ανυπολόγιστη στις περιοχές που πέρασε ο ανεμοστρόβιλος με αποτέλεσμα να δίνουν τεράστια μάχη αυτές τις ώρες οι τεχνικοί του Ομίλου για την αποκατάσταση των βλαβών.

Αρκετές ώρες μετά την καταστροφική επέλαση του ανεμοστρόβιλου που έπληξαν το βόρειο τμήμα της Ηλείας η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος δεν έχει αποκατασταθεί. Ξέχωρα από το πρόβλημα που δημιουργείται σε σπίτια, μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν οι επαγγελματίες που στα καταστήματα τους διαθέτουν ευπαθή προίοντα μιας κι αν δεν επανέλθει σύντομα το ρεύμα η ζημιά για αυτούς θα είναι διπλή…

Στο Βρανά έγινε το πιο δυνατό περασμα του ανεμοστρόβιλου (από εκεί και η φωτο με το αυτοκίνητο). Νιοχώρι, Αρετή, Κουρτέσι στον κατάλογο των σημείων που επλήγησαν με την καταγραφή να συνεχίζεται.
Είναι πραγματικά θαύμα που δεν υπήρξε ανθρώπινη απώλεια (στο αυτοκίνητο ήταν άνθρωπος μέσα που έσπασε το τζάμι για να βγει γιατί έπεσε σε κανάλι).

Δείτε παρακάτω τις εικόνες της καταστροφής όπως τις κατέγραψε ο φακός του patrisnews:

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *