Αλλάζει το σκηνικό – Βροχές και καταιγίδες

2 months ago
631 Views
Resizer
Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα σε ολόκληρη της χώρα με εξαίρεση τα νησιά του νοτίου Αιγαίου και του Ιονίου. Αναλυτικά η πρόγνωση.
Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα με εξαίρεση τα νησιά του νοτίου Αιγαίου και του Ιονίου. Οι καταιγίδες πάνω από την ηπειρωτική χώρα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. bp20
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 30 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 32 στην κεντρική και νότια, από 17 έως 27 στα νησιά του Ιονίου, από 16 έως 29 στα νησιά του Αιγαίου και από 11 έως 30 στην Κρήτη.kairos-paralia-thalassa-vroxi-kalokairi-magio-obrella
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ σταδιακά όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν φτάνοντας κατά τα 8 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που στα ορεινά του νομού θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη. θα αναπτυχθούν νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ με εξασθένιση προς το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς.

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στη δυτική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο,αρχικά  θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το μεσημέρι – απόγευμα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ. Οι άνεμοι θα σε ενίσχυση έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι σε ενίσχυση στα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title