Eπεισόδια Αλγερινοί μετανάστες ξεκίνησαν να πετάνε πέτρες και να σπάνε με καδρόνια ο,τιδήποτε έβρισκαν μπροστά τους –

3 days ago
425 Views
sarlot-hpa-xaos-diadiloseis-1300

Αλγερινοί μετανάστες ξεκίνησαν να πετάνε πέτρες και να σπάνε με καδρόνια ο,τιδήποτε έβρισκαν μπροστά τους – Τέσσερις τραυματίες και 15 προσαγωγές

Συνέχεια στην ένταση που επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτης θέλησε να δώσει τα μεσάνυχτα ομάδα Αλγερινών μεταναστών που διαμένουν στον καταυλισμό της Σούδας στο Κάστρο της Χίου.

Οι Αλγερινοί υπό την επήρεια αλκοόλ ξεκίνησαν να πετάνε πέτρες και να σπάνε με καδρόνια ο,τιδήποτε έβρισκαν μπροστά τους. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν κι εκτός του καταυλισμού με την ομάδα των μεταναστών να σπάει το αυτοκίνητο ενός υπαλλήλου που εκείνη την ώρα εκτελούσε βραδινή βάρδια.

Υπό τον φόβο γενικευμένων επεισοδίων, οι υπόλοιποι πρόσφυγες και κυρίως οι οικογένειες ζήτησαν να μεταφερθούν εκτός καταυλισμού κι έτσι μετακινήθηκαν είτε στον Δημοτικό Κήπο είτε στο πάρκο βόρεια του καταυλισμού του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Από τον πετροπόλεμο τραυματίστηκαν τέσσερις μετανάστες που μεταφέρθηκαν στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών.

Χάρη στην άμεση επέμβαση των ΜΑΤ, η τάξη αποκαταστάθηκε και όπως έγινε γνωστό η Αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές ατόμων τα οποία θα μεταφερθούν σε προαναχωρησιακά κέντρα με σκοπό να απελαθούν.

Εν τω μεταξύ, άλλοι 241 πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά έφτασαν το τελευταίο 24ωρο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν μία άφιξη στη Λέσβο, 41 στη Σάμο, 123 στη Χίο, 58 στην Κω και 18 στην Κάλυμνο.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *