Αγριογούρουνα προκαλούν ζημιές στο Κιβέρι

3 months ago
788 Views
1

Μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή στη περιοχή του Κιβερίου προκαλούν τα αγριογούρουνα  που κάνουν καταστροφικές επιδρομές σε καλλιέργειες, σε πολλές περιπτώσεις έχουν επιθετική συμπεριφορά και οι γεωργοί να μην μπορούν να πάνε να ποτίσουν και να καλλιεργήσουν τα κτήματα τους.55997708B62F4BE332ACCCBEBD7F6FE9

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των ζημιών από αγριογούρουνα στο Κιβέρι και αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Σύμφωνα με επιστολή την οποία υπογράφουν 81 κάτοικοι του Κιβερίου Αργολίδας που μου απεστάλη, εδώ και τέσσερα χρόνια έχει εμφανιστεί μεγάλος αριθμός αγριογούρουνων στην περιοχή, συχνά μάλιστα σε κοπάδια, τα οποία προκαλούν εκτεταμένες ζημιές στο γεωργικό κεφάλαιο και την παραγωγή καθώς μεταξύ άλλων ξεριζώνουν τις ρίζες δέντρων όπως βερικοκιές, ελιές, πορτοκαλιές και μανταρινιές, καταστρέφουν τα κηπευτικά και τα καινούρια δενδρύλλια που φυτεύουν οι κάτοικοι, ενώ συνιστούν κίνδυνο και για την σωματική ακεραιότητα των κατοίκων καθώς παρουσιάζουν, σε πολλές περιπτώσεις επιθετική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα εκτός των άλλων οι παραγωγοί λόγω του κινδύνου να μην μπορούν να πάνε, ιδιαιτέρως τις απογευματινές και βραδινές ώρες, να ποτίσουν και να καλλιεργήσουν τα κτήματα τους.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων, πώς θα αντιμετωπιστούν οι ζημιές και πώς θα αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί από αγριογούρουνα στο Κιβέρι Αργολίδας”.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *