Έξαλλοι Δανοί βουλευτές Δανία: Σύρος πρόσφυγας ζητά «επανένωση» με δύο συζύγους και… 12 παιδιά!

2 months ago
683 Views
ImageHandler

«Πονοκέφαλος» για τους Δανούς βουλευτές ο Σύρος πρόσφυγας με τις τρεις συζύγους και τα αμέτρητα παιδιά – Γιατί ζητούν να γίνουν εξετάσεις DNA στον πρόσφυγα και στα παιδιά του

Οι βουλευτές στην Δανία μάλλον έχασαν τον λογαριασμό με τις συζύγους και τα παιδιά Σύρου πρόσφυγα που έχει καταφύγει στην χώρα από το 2014. Ο 47χρονος Σύρος Daham Al-Hasan εγκατέλειψε την γενέτειρά του Deir ez-Zor στην βορειοανατολική Συρία πριν δύο χρόνια, πήρε την μία από τις τρεις συζύγους του και οκτώ από τα 17 ή 23 παιδιά του και ζήτησε άσυλο στην Δανία.

Ο 47χρονος έχει εγκατασταθεί στην πόλη  Esbjerg, αλλά πρόσφατα κατέθεσε αίτημα και ζητά από τις αρχές στην χώρα την «επανένωση» με τις άλλες δύο συζύγους του και τα υπόλοιπα εννέα παιδιά του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου ο Σύρος πρόσφυγας άφησε πίσω του 12 παιδιά, αλλά το αίτημα έχει απορριφθεί για τα τρία μεγαλύτερα παιδιά του, που είναι άνω των 15 ετών.

Ο αριθμός των παιδιών του 47χρονου Σύρου είναι στην πραγματικότητα «ακαθόριστος», καθώς υπάρχουν και πληροφορίες που αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα είναι πατέρας συνολικά 23 παιδιών. Όμως, βουλευτές από διαφορετικά κόμματα στην Δανία έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για την «επανένωση» του Σύρου με την οικογένειά του και ζητούν να γίνουν εξετάσεις DNA για να αποδειχθεί ότι όλα τα παιδιά για τα οποία ζητά να εισέλθουν στην χώρα είναι πράγματι παιδιά του.

Οι Δανοί βουλευτές, που ζητούν να υποβληθεί ο Σύρος και τα παιδιά του σε εξετάσεις DNA, υποστηρίζουν πως, αν ικανοποιηθεί το αίτημα του 47χρονου πρόσφυγα θα λαμβάνει το ποσόν των 214.128 κορωνών ετησίως (32.062 δολάρια) ως επιδόματα.

Η Eva Kjer Hansen, βουλευτής του Φιλελεύθερου Κόμματος, χαρακτήρισε την περίπτωση του Σύρου «τρέλα» και η Marie Krarup από το Λαϊκό Κόμμα ζήτησε να γίνει πιο αυστηρή η σχετική νομοθεσία.

Τον περασμένο Ιανουάριο το κοινοβούλιο ψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι αρχές στην Δανία θα παρακρατούν από τους πρόσφυγες ποσά πάνω από 10.000 κορώνες (1.450 δολάρια) και προσωπικά αντικείμενα αξίας πάνω από 3.000 κορόνες (435 δολάρια) ενώ εξαιρέθηκαν τα τιμαλφή με συναισθηματική αξία, όπως είναι οι βέρες.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title