ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΚΟΜΑΝΤΟ ΤΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Jun 13, 2016
707 Views
orlanto13-740x431

ΜΠΗΚΕ ΣΑΝ ΡΑΜΠΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΕ ΕΝΑΝ-ΕΝΑΝ. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι νεκροί από την επίθεση ενόπλου σε κέντρο διασκέδασης του Ορλάντο ανέρχονται στους 50 και οι τραυματίες στους 53, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Σύμφωνα με το CBS News, ο 29χρονος Ματίν διέμενε στο Πορτ Σεντ Λούσι της Φλόριντας και δεν είχε ποινικό μητρώο. Οι αρχές ερευνούν αν είχε κάποιους δεσμούς με την ισλαμιστική τρομοκρατία.

Omar-Mateen

Ο Ματίν σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών μέσα στο κλαμπ Pulse.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για την επίθεση από τη σύμβουλο του σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας Λάιζα Μόνακο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

orlanto

orlanto4

Στο μεταξύ ο βουλευτής Πιτ Κινγκ, ο πρόεδρος της Υποεπιτροπής αντιτρομοκρατίας και πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανακοίνωσε ότι ο ένοπλος που επιτέθηκε στο κλάμπ Pulse του Ορλάντο καταγόταν από το Αφγανιστάν.

orlanto5

orlanto7

Σύμφωνα με τον Κινγκ, ο δράστης είχε εκπαιδευτεί στον χειρισμό όπλων. Ο βουλευτής Άλαν Γκρέισον, μιλώντας στο CNN, επιβεβαίωσε ότι ο δράστης ονομάζεται Όμαρ Ματίν και είναι Αμερικανός πολίτης.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ( πηγη – daily Mail)

orlanto1 orlanto2 orlanto3   orlanto6  orlanto8 orlanto9 orlanto10 orlanto11 orlanto12 orlanto13 orlanto14 orlanto15

Σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος, ο Ομάρ Ματίν ήταν μαχητής του Ισλαμικού Κράτους.

«Η επίθεση με στόχο ένα νυχτερινό κέντρο για ομοφυλόφιλους στο Ορλάντο της Φλόριντα, και άφησε περισσότερους από 100 νεκρούς και τραυματίες, πραγματοποιήθηκε από έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους» αναφέρει η σχετική ανάληψη ευθύνης.
orlando6_1 agg_6

Πάντως τα παραπάνω ενισχύει το γεγονός ότι το NBC έκανε γνωστό πως ο δολοφόνος είχε τηλεφωνήσει στο 911 δηλώνοντας πίστη στο Ισλάμ. Σύμφωνα με μαρτυρίες πριν το «λουτρό αίματος», ο Ομάρ Ματίν τηλεφώνησε στο «911» και δήλωσε πίστη στο ISIS, ενώ έκανε αναφορά και στους βομβιστές του Μαραθωνίου της Βοστώνης.

Χωρίς-τίτλο-5-740x431

Την ίδια ώρα, πολλοί υποστηρικτές του ISIS στο Διαδίκτυο πανηγύριζαν με ενθουσιασμό για τη φονική επίθεση στο γκέι κλαμπ Pulse.

Η οικογένεια του ίδιου του δράστη, ωστόσο, παρά τις έρευνες των Αρχών για τυχόν διασύνδεσή του με εξτρεμιστικές οργανώσεις, πιστεύει ότι εκείνο που όπλισε το χέρι του, ήταν το μίσος του για τους ομοφυλόφιλους.

Το Makeleio.gr καταδικάζει την πολύνεκρη επίθεση

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title